OneNote online

OneNote online

OneNote is een online kladblok van Microsoft, waarin je in een zelfgekozen indeling in secties en pagina's je aantekeningen kunt maken en delen.

Sector

Licentievorm

Authenticatie

Locatie leverancier

Locatie data

MBO Gratis,
Individueel,
Instelling
Microsoft Derde land,
In de EER
Derde land,
In de EER

Wat kun je ermee?

OneNote online is een veelzijdige toepassing die onderdeel uitmaakt van het Office pakket. Studenten hebben er toegang toe met een Microsoft (school)account. OneNote is individueel door studenten te gebruiken om aantekeningen in te maken, maar via de integratie in Microsoft Teams als Class Notebook kun je er als docent ook je lesmateriaal overzichtelijk in ordenen en vormgeven. Door de koppeling van OneNote aan de opdrachtenfunctie in Teams kun je studenten individuele opdrachten laten maken in OneNote en deze vervolgens voorzien van feedback. OneNote maakt het mogelijk om tekst, links, video, interactieve media, gesproken tekst, stickers, hele bestanden en tekeningen toe te voegen en is ook beschikbaar voor desktop en mobiel. Het beschikt over een voorleesfunctie, dicteerfunctie en wiskunde functie, waarbij uitleg bij rekensommen gegeven wordt en oefensommen via Forms gegenereerd kunnen worden. Net als bij andere Office toepassingen kun je een OneNote notitieblok ook delen zodat je erin kunt samenwerken.

Hoe werkt het?

Wanneer je OneNote online opent en inlogt met je Microsoft account heb je standaard al een leeg notitieblok tot je beschikking, maar je kunt net zoveel notitieblokken aanmaken als je wilt. Net als in een ouderwetse ringband kun je tabbladen (secties) en daarbinnen pagina’s toevoegen zodat je zelf de structuur van je notitieblok bepaalt. Verder kun je op elke plek op de pagina iets toevoegen door ergens te klikken. Wanneer je een link naar bijvoorbeeld een YouTube video op de pagina plakt, verandert deze in een afspeelbaar videoscherm. Ook quizes die je in Microsoft Forms hebt gemaakt kun je in OneNote interactief maken door simpelweg de link op de pagina te plakken. Alles wat je in OneNote online doet wordt meteen opgeslagen, dus daar hoef je niet over na te denken. Wanneer je OneNote ook als desktop app of op mobiel gebruikt, zullen al je aanpassingen automatisch worden gesynchroniseerd tussen de verschillende devices. Een speciale variant van OneNote is het klasnotitieboek (Class Notebook) dat je terug kunt vinden in Teams. Dit maakt het mogelijk om als docent je lesstof via OneNote te tonen in het deel Inhoudsbibliotheek, studenten samen te laten werken in de sectie Samenwerkingsruimte en studenten in een persoonlijk notitieblok aan opdrachten te laten werken.

Waar is een handleiding te vinden?

Informatiebeveiliging en privacy (IBP)

Welke verwerkersovereenkomst(en) biedt de leverancier aan?

Modelovereenkomst

Heeft de leverancier het Privacyconvenant onderwijs ondertekend?

Niet

Link naar het cookiebeleid

https://support.microsoft.com/en-us/topic/third-party-cookie-inventory-81ca0c3d-c122-415c-874c-55610e017a6a

Link naar het privacybeleid

https://privacy.microsoft.com/en-gb/privacystatement

Datum/versie van het privacybeleid waarop deze gegevens zijn gebaseerd

2022-06-01

Waar wordt het securitybeleid van deze tool beschreven?

zie privacy statement

Extra informatie of bijzonderheden mbt het privacybeleid

Onderdeel van Office365-voorwaarden via APS-IT/SLBdiensten/SURFmarket

Deelt leverancier data met derden of voor eigen commercieel gebruik

nee

Contactpunt privacy leverancier

Voor vragen over privacy mail naar dit adres: https://www.microsoft.com/en-us/concern/privacy

Laatst bewerkt door Logo op 26 januari 2022
direct naar deze tool →