WRTS

WRTS

Met WRTS kun je online woordjes oefenen. Dit kan op verschillende manieren. Allereerst moet er een lijst met woorden zijn, en een lijst van hun vertalingen. Deze kan zelf aangemaakt worden of geïmporteerd uit specifieke werkboeken. De volgende stap is deze lijst daadwerkelijk oefenen, hier zijn ook een aantal opties voor. Zo is er een toets vorm, een dictee vorm, een spelling vorm, etc. Allen dienen een ander doel en stellen de vragen op een andere manier. Als docent kun je zelf een lijst aan maken, maar de leerlingen kunnen dit ook voor zichzelf doen. Als je als docent een groep aanmaakt en de leerlingen toevoegt kun je vervolgens de resultaten van de opdrachten die de leerlingen doen zien.

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

WRTS helpt bij het leren van talen. De woordenlijsten zijn er speciaal op gemaakt om te helpen bij het vergroten van vocabulaire. Het is dus ideaal voor de voorbereiding voor toetsen. Een docent kan een woordenlijst selecteren uit de door hen gebruikte lesmethode. Deze wordt dan door WRTS opgehaald, en de leerlingen kunnen gelijk beginnen met oefenen.

Praktische tips

  • Als er jaartallen geleerd moeten worden kunnen deze ook goed met WRTS geoefend worden.
  • Je kan ook WRTS als huiswerkopdracht gebruiken.

Reviews door leraren

(gefaciliteerd door Schoolinfo)

Janneke, Dendron College, 16 april 2018

WRTS is programma waarbij je woordjes kunt omzetten in een andere taal en waarbij je kunt oefenen met woordjes leren. Leerlingen willen snel weten dat ze de stof beheersen, WRTS helpt daarbij. WRTS is een snelle methode die leerlingen het idee heeft dat ze de stof beheersen, maar als de test eenmaal komt vallen leerlingen voor door de mand. Ze typen bij het oefenen in plaats van beschrijven. Dat beklijft niet. Het systeem moedigt aan om op je korte termijn geheugen woordjes te leren.

Plus:

  • Voorziet  in behoefte van leerling om digitaal te oefenen.

Min:

  • Typen in plaats van schrijven, beklijft minder.
Laatst bewerkt door op 14 februari 2021
direct naar deze tool →