Testmoz

Testmoz

Je gebruikt Testmoz om de leerlingen te toetsen na een bepaalde periode.

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

Een schitterende, eenvoudige en functionele tool om de kennis te toetsen. Het begint al heel simpel: klik op Maak een test. Vervolgens vul je enkele gegevens in en je kunt vragen gaan maken. Je kunt een viertal keuzes maken voor de afnamemanier. Vervolgens kan je elke vraag nog zwaarder laten wegen dan de andere. Maak als laatste een begin -en eindtekst op de pagina (al dan niet met een wachtwoord – aan te raden!) voor een korte uitleg. Nu niet vergeten om op Save te drukken, want anders zit er géén wachtwoord op. Klik op Publish en je krijgt een website te zien met het door jou gekozen wachtwoord. Verspreid deze link onder de leerlingen en laat ze inloggen. Op het door jou gekozen moment geef je het wachtwoord en kunnen de leerlingen de vragen gaan maken.
Als je na het afnemen van de toets weer terugkijkt naar het rapport, ben je helemaal verslaafd…! Je ziet precies welk cijfer behaald is, het percentage (86% = 8,6) en de analyse welke fout de leerling heeft gemaakt of welke vraag nog niet goed wordt beheerst. Zet dit alles over in je interne cijferadministratie en klaar ben je.

Tenslotte: je hoeft dus niet meer na te kijken, maar je kunt dus door de tijdwinst veel meer aandacht besteden aan het feedback geven op de gekozen antwoorden. Ik ben er zeker van dat dit veel meer voldoening heeft voor jezelf en uiteraard voor de leerlingen.

Praktische tips

  • Zorg ervoor dat je steeds dezelfde admin-code gebruikt. (Helemaal aan het begin.) Dan hoef je daar niet meer over na te denken. Ik raad wel aan per toets steeds een ander wachtwoord aan te maken.
  • Klik steeds aan dat de vragen gehusseld worden. Kunnen ze niet afkijken ook…
  • Omdat Testmoz zo eenvoudig in gebruik is, kun je de tool ook door leerlingen zelf laten gebruiken. Laat ze bijvoorbeeld in plaats van een samenvatting van lesstof zelf een test maken en laat ze elkaars testen maken.

Bijzonderheden

Je kunt helaas geen plaatjes invoegen. Maar dat hoeft geen probleem te zijn: zet op de beamer of het smartboard o.i.d. enkele plaatjes neer met een verwijzing en laat dit corresponderen met de vragen. Zo kun je steeds zonder veel moeite een behoorlijke SO afnemen.

direct naar deze tool →