Vitero

Vitero

Vitero staat voor Virtual Team Room. Het is een tool die online samenwerking, virtuele klaslokalen, web conferenties en webcasts mogelijk maakt. Vitero biedt allerlei mogelijkheden, zoals het opsplitsen van deelnemers in werkgroepen, het opnemen en afspelen van video en geluid in de virtuele ruimte en het verspreiden en ophalen van examenmateriaal. De kosten zijn afhankelijk van de omvang, het aantal virtuele ruimtes en eventuele extra modules. Hou rekening met prijzen vanaf circa € 350,- per maand.

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

Vitero ondersteunt diverse werkvormen en lesmethoden. Alle aanwezigen zitten om een virtuele tafel waar een presentatie, video of enquêtevraag op kan worden getoond. Tegelijkertijd kan elke deelnemer actief deelnemen door met een pijl of andere marker iets aan te wijzen op het ‘de virtuele tafel’ of een post-it te plakken. De sessie kan in zijn geheel worden opgenomen, maar ook binnen de applicatie kunnen opnames gemaakt en afgespeeld worden. Door middel van werkgroepen kan de groep zelfs worden opgesplitst, in kleine groepjes met materiaal aan de slag gaan en vervolgens met de resultaten weer teruggaan naar de plenaire sessie.

Praktische tips

Online lesgeven is echt iets anders dan voor de klas staan. Niet alleen de materie, maar ook de gebruikte technologie moet je onder de knie hebben. Interactie met de leerlingen vervangt je ogen en oren in de klas. Pas daarom het materiaal aan op deze virtuele ruimte.

Bijzonderheden

Vitero heeft een wetenschappelijk onderbouwde user interface (GUI) en is ontwikkeld door het Duitse Fraunhofer Institut. Met name het zeer intuïtieve gebruik zorgt voor een hoge acceptatie van zowel de gebruiker als docent.

Laatst bewerkt door op 6 april 2020
direct naar deze tool →