Turnitin

Turnitin

Turnitin is een web-based app voor plagiaat controle. De app kan ook geïntegreerd zijn in de opdrachten in Microsoft Teams.

Sector

Licentievorm

Authenticatie

Locatie verwerker

Locatie data

MBO Anders Geen data In de EER (lev) In de EER (data)
Derde land (lev) Derde land (data)

Wat kun je ermee?

  • Valideren

Voor het gebruik van Turnitin heb je een licentie nodig. Vervolgens kun je het werk van je studenten in Turnitin (laten) uploaden waarna het wordt gecontroleerd op plagiaat. Je ziet in het resultaatscherm welk percentage van het werk plagiaat bevat en krijgt daarbij ook links te zien waar de tekst in andere bronnen gevonden is.

Hoe werkt het?

Turnitin kan standaard worden aangezet bij het inleveren van werk via de opdrachten in Microsoft Teams. Bij het aanmaken van een opdracht vink je het vakje voor Turnitin aan. Wanneer een student een document in Teams inlevert, wordt automatisch gecontroleerd op plagiaat. Zowel jij als de student kunnen het resultaat van deze controle ook inzien. Aan de rechterkant in het scherm staat naast het werk een kolom met het percentage plagiaat dat is gedetecteerd. Daaronder staan de verschillende bronnen waarin tekst is gevonden, die je kunt aanklikken voor meer informatie.

Waar is een handleiding te vinden?

Bijzonderheden

Turnitin verkoopt uw persoonlijke gegevens nooit aan derden. Met uitzondering in verband met de doelen waarvoor deze oorspronkelijk zijn verzameld, zullen geen persoonlijke gegevens aan derden worden geleverd.

Privacy & Cookies

Klik hier voor de link naar het privacy/cookie/security beleid van Turnitin.
Turnitin deelt geen data met derden.
Turnitin heeft haar privacy beleid op 21/01/2021 geschreven.
Voor vragen over privacy mail naar dit adres: legal@turnitin.com

 

Laatst bewerkt door op 21 September 2022
direct naar deze tool →