TOURtoDO

TOURtoDO

TOURtoDO is een digitale gids in je handpalm: een tool waarmee je snel en simpel een rondleiding, speurtocht of instructie kunt maken. Met de TOURtoDO-app kan die tour op een smartphone of tablet uitgevoerd worden. TOURtoDO wordt gebruikt door musea, bedrijven en gemeenten, maar ook door particulieren. De tool biedt veel mogelijkheden voor het maken van innovatief leermateriaal, zoals een educatieve speurtocht of een virtuele rondleiding. Het gebruik van TOURtoDO is gratis voor particulieren. Voor bedrijven varieert de prijs, afhankelijk van het gebruik en het soort overeenkomst. De TOURtoDO-app is ook gratis te gebruiken. Kijk hier voor de prijzen voor zakelijke overeenkomsten.

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

De smartphone is niet meer weg te denken uit de klas. Soms is dat vervelend, maar vaak ook kun je de smartphone op een educatieve manier in de les inzetten. Met TOURtoDO ontwikkel je zelf een digitale tour, die de leerlingen op hun smartphone uitvoeren. Het is eenvoudig om zelf een tour te maken. Met de bouwblokken maak je een mystery tour, open tour, expositiegids, speurtocht of cursus. Aan de bouwblokken kun je allerlei eigenschappen koppelen, zoals audio, video, gps, qr-code en nog veel meer. In de TOURtoDO Wiki worden alle mogelijkheden uitgelegd en kun je vervolgens aan de slag met het bouwen van je eigen tour. Ook is het leuk om de leerlingen zelf, voor elkaar, een tour te laten ontwerpen en deze vervolgens uit te wisselen.

TOURtoDO biedt scholen een platform om lesstof aan te bieden in een modern jasje. Met informatie, vragen, foto’s, video’s, puzzels puntentelling en nog veel meer. Geschikt voor elk onderwerp, in elke taal en de voortgang van de leerlingen is live te volgen!

Praktische tips

Als je een tour gemaakt hebt, kun je deze eenvoudig delen. Je kunt bijvoorbeeld het tournummer (als getal of QR-code) of de tournaam mailen naar een collega, het delen via Facebook of old-school ophangen op het prikbord. Zo kunnen meer mensen gebruik maken van jouw tour en kun je onderling tours uitwisselen.

Bijzonderheden

Veel bekende musea maken gebruik van de tours van TOURtoDO, zoals het Openluchtmuseum in Arnhem en het Anatomisch Museum in Nijmegen.

Laatst bewerkt door op 6 april 2020
direct naar deze tool →