ThingLink

ThingLink

Met ThingLink maak je interactieve afbeeldingen die je met studenten kunt delen. De afbeeldingen worden interactief gemaakt door extra informatie toe te voegen. Deze informatie kan worden toegevoegd met onder andere websites, filmpjes en andere bronnen. De studenten zien deze extra informatie door op de afbeelding te klikken.

Sector

Licentievorm

Authenticatie

Locatie verwerker

Locatie data

MBO Individueel Microsoft In de EER (verw) In de EER (data)
Instelling Google

Wat kun je ermee?

  • Voorkennis activeren
  • Valideren
  • Presenteren

ThingLink kan op allerlei manieren worden ingezet in het klaslokaal. Maak bijvoorbeeld een opdracht of een hele les, waarbij je differentieert door op drie niveaus opdrachten aan te bieden. Je kunt ook de studenten zelf een Thinglink laten maken en deze vervolgens laten presenteren aan of gebruiken door de mede-studenten.
ThingLink is ook te gebruiken voor Flipping the Classroom, waarbij je een video, schriftelijke uitleg, opdracht of testvragen integreert.

Hoe werkt het?

Voor het gebruik van deze tool is een account nodig. Er is een gratis versie beschikbaar, maar ook een betaalde versie. Na inloggen kun je aan de rechterkant klikken op ‘create’ waarbij je vervolgens kunt kiezen voor een leeg canvas of voor een sjabloon.
Bij een leeg canvas kun je meteen je eigen afbeelding uploaden om te gaan gebruiken.
Bij een sjabloon kun je eerst een ‘Quick tip’ filmpje bekijken over het gebruik van dat sjabloon voordat je verder gaat.
Na het uploaden van een afbeelding komt deze bij ‘my content’ te staan en kun je de afbeelding interactief maken door informatie toe te voegen. Rechtsboven kun je kiezen voor o.a. bewerken, downloaden en delen. Door op de bewerken knop te klikken opent er aan de linkerkant een menu van waaruit je de informatie toe kunt voegen. Naast je eigen kun je ook een bestaande interactieve afbeelding van iemand anders gebruiken. Er is een zoekfunctie om te zoeken op trefwoord.

Waar is een handleiding te vinden?

Bijzonderheden

Onduidelijk waar subverwerkers data verwerken (binnen/buiten EU/EER)
Zegt geen studentdata te gebruiken voor commerciele doeleinden.
Gepubliceerde privacypolicy wordt n.v.t. verklaard voor gebruik door scholen

Privacy & Cookies

Klik hier voor de link naar het privacy beleid van Thinglink.
Klik hier voor de link naar het cookie beleid van Thinglink.
Thinglink heeft haar privacy beleid op 01/10/2020 geschreven. Zij delen privacy gegevens met derden.

Laatst bewerkt door op 12 December 2021
direct naar deze tool →