TeachVR

TeachVR

Teach VR is een online virtual reality platform waarmee je lessen of presentaties kunt maken en geven in VR. Als docent kan je de les of presentatie maken op een PC. De studenten of deelnemers kunnen de les of presentatie bekijken met een VR bril. Ook bevat het platform een bibliotheek waar al lessen in staan die door anderen zijn gemaakt.

Sector

Licentievorm

Authenticatie

Locatie verwerker

Locatie data

PO Gratis Usernaam In de EER (verw) Onbekend
VO Individueel
MBO Instelling

Wat kun je ermee?

  • Presenteren 

Met TeachVR kan je een VR-les maken, Je kean gebruik maken van eigen of bestaande 360 graden foto’s, video’s oploaden of Google Streetview gebruiken, Je kan instructies /lesbrief met taken toevoegen, en bulletpoints invoegen. De student volgt de VR-les met een VR-bril.

Hoe werkt het?

Je maakt via jouw computer account aan via het platform. Je kunt je eigen of bestaande 360 graden foto’s of video’s uploaden of gebruik maken van content uit Google Streetview. Dit kun je vervolgens interactief maken door er bulletpoints en informatiepunten aan toe te voegen zodat studenten meer kunnen lezen over wat ze zien. Voeg per slide een korte docententekst toe als leidraad voor jezelf en andere docenten en voeg tot slot eenvoudig lesbrieven toe met opdrachten voor je studenten. Daarna kan de VR-les worden gedeeld met de studenten. De studenten zetten de VR bril op en kunnen de les volgen in VR.

Waar is een handleiding te vinden?

In het platform zijn handleidingen en instructievideo’s te vinden: hier

Bijzonderheden

Geen gratis tool. Wel proefaccount mogelijk. Kan de privacy policy van Teach VR niet beoordelen, aangezien deze niet beschikbaar is (foutmelding). Privacy policy van VR Owl is wel beschikbaar.

Privacy & Cookies

Klik hier voor de link naar het privacy/cookie beleid van TeachVR.
TeachVR heeft haar privacy beleid op 01/05/2018 geschreven.
Voor vragen over privacy mail naar dit adres: info@vrowl.nl

Laatst bewerkt door op 27 Januari 2022
direct naar deze tool →