Squla

Squla

Squla is een online leerplatform dat educatieve spelletjes, quizzen en activiteiten biedt op een leuke en interactieve manier.

Sector

Licentievorm

Authenticatie

Locatie leverancier

Locatie data

PO,
VO,
MBO,
HBO
Individueel,
Instelling
Username (lokaal account) In de EER Derde land,
In de EER

Wat kun je ermee?

Squla is een online oefenprogramma voor basisschool- en brugklasleerlingen waarin leren en spelen hand in hand gaan. Squla staat voor ‘leuk leren’.

De site bevat lesstof van alle vakken, gebaseerd op de kerndoelen. De leerlingen maken zich de kennis die door Squla wordt aangeboden eigen door middel van quizzen, games (individueel/ samen) en instructiefilmpjes. Ze worden op een positieve wijze gestimuleerd en gemotiveerd om te leren. Squla sluit aan bij de belevingswereld van leerlingen, want ze werken met games, kunnen punten en munten verdienen en strijden tegen elkaar om scores te verbeteren. Een leerzaam, maar vooral leuk oefenprogramma. Leerkrachten kunnen deze tool inzetten om leerlingen op een speelse manier extra te laten oefenen met bepaalde stof of om juist hun kennis uit te breiden. Je kunt Squla bijvoorbeeld inzetten tijdens het zelfstandig werken en/of tijdens de computertijd.

Hoe werkt het?

Eenmaal aangemeld kunnen de leerlingen aan de slag met een vak naar keuze. Er zijn quizzen, games, spelletjes -tegen elkaar of zelfs tegen andere klassen in Nederland- en instructiefilmpjes. Leerlingen selecteren één van de vier categorieën en kiezen vervolgens het desbetreffende vak. Daarna kunnen ze bij het vak kiezen voor een bepaald onderwerp en level. Hierna is the game on! De leerlingen beantwoorden acht à vijftien vragen en krijgen directe feedback op het gegeven antwoord. Wanneer alle vragen beantwoord zijn, geeft het programma je behaalde punten en munten. Hierdoor gaan er andere levels en spellen open.

Praktische tips

‘Squla in de klas’ is gratis voor scholen. Elke school kan zich gratis aanmelden door middel van het BRIN-nummer. Squla is dan niet te gebruiken na schooltijd. Wil je wel na schooltijd aan de slag met Squla, dan moet je een abonnement nemen. De kosten hiervan variëren van 7 tot 13 euro per maand.

Differentiëren is mogelijk door leerlingen te laten oefenen in een groep hoger of lager dan de groep waar ze daadwerkelijk in zitten.

Waar is een handleiding te vinden?

Informatiebeveiliging en privacy (IBP)

Welke verwerkersovereenkomst(en) biedt de leverancier aan?

Privacyconvenant

Heeft de leverancier het Privacyconvenant onderwijs ondertekend?

Ja, sinds 31-01-2022

Link naar het cookiebeleid

https://www.squla.nl/cookies

Link naar het privacybeleid

https://www.squla.nl/privacy

Datum/versie van het privacybeleid waarop deze gegevens zijn gebaseerd

2023-04-24

Waar wordt het securitybeleid van deze tool beschreven?

Zie privacypolicy

Extra informatie of bijzonderheden mbt het privacybeleid

Squla is onderdeel van Futurewhiz. Ook heeft Futurewhiz een andere applicatie genaamd Studira, voor de bovenbouw VO.

Deelt leverancier data met derden of voor eigen commercieel gebruik

nee

Contactpunt privacy leverancier

legal@futurewhiz.com

Laatst bewerkt door Bastiaan op 20 december 2023
direct naar deze tool →