Socrative

Socrative

Socrative is een online tool die door docenten gebruikt kan worden om studenten tijdens de les antwoord te laten geven op één of meer meerkeuzevragen, goed/fout-vragen, open vragen en/of stellingen. De docent bepaalt het moment waarop hij een door hem gemaakte quiz (een serie bij elkaar behorende vragen voorzien van een quiznaam) vrijgeeft ter beantwoording. De vragen kunnen beantwoord worden op pc, laptop, tablet of smartphone.
Na het beantwoorden van de vragen is een uitgebreide rapportage op te vragen, waarin de docent per student en per vraag inzage kan krijgen in de gegeven antwoorden.

Sector

Licentievorm

Authenticatie

Locatie verwerker

Locatie data

PO Individueel Usernaam Geen informatie Geen informatie
VO Instelling Google
MBO

Wat kun je ermee?

  • Presenteren

Socrative is uitermate geschikt om studenten actief bij de les te betrekken. Socrative is laagdrempelig en aan het gebruik van de tool zijn in de basis geen kosten verbonden. Functionaliteiten: quiz ontwerpen, quiz vrijgeven voor gebruik, inzage in de resultaten van de deelnemers, in spelvorm (Space Race) een quiz tegen elkaar laten spelen.

Hoe werkt het?

De werking van Socrative is eenvoudig. Allereerst vraagt de docent een account aan. Na die aanvraag krijgt hij een room toegewezen: een virtuele ruimte waarin hij zijn quizzen kan plaatsen. Die room krijgt een uniek nummer, het zogenaamde roomnummer. Nadat de docent een quiz heeft gemaakt kan hij die met slechts een muisklik vrijgeven voor zijn studenten (en later desgewenst weer afsluiten). Als de studenten vervolgens op hun tablet of smartphone de app “Student clicker-Socrative” opstarten (of op hun pc of laptop surfen naar http://m.socrative.com) en daar het roomnummer invoeren komen zij in de omgeving waar zij de vragen kunnen beantwoorden.

Waar is een handleiding te vinden?

Bijzonderheden

Kies voor de optie waarbij je zelf de toegangscodes distribueert en gebruik niet de namen, mailadressen (en andere persoonsgegevens) van studenten. Studenten kunnen inloggen via de naam van een ‘Socrative’-lokaal. Ze hoeven geen account aan te maken. Terms of Use

Privacy & Cookies

Klik hier voor de link naar het privacy beleid van Socrative.
Klik hier voor de link naar het cookie beleid van Socrative.
Klik hier voor de link naar het security beleid van Socrative.
Socrative heeft haar privacy beleid op 26/02/2020 geschreven. Zij delen geen privacy gegevens met derden.
Voor vragen over privacy mail naar dit adres: privacy@socrative.com

Verwerkersovereenkomst: Voorwaarden leverancier

Laatst bewerkt door op 12 December 2021