Showbie

Showbie

Showbie richt zich op communicatie, samenwerken, het maken van opdrachten waarbij feedback gegeven kan worden, het beoordelen van deze opdrachten en het volgen van de leerling.

Sector

Licentievorm

Authenticatie

Locatie verwerker

Locatie data

Geen informatie Geen informatie Geen informatie Geen informatie Geen informatie

Wat kun je ermee?

  • Voorkennis activeren
  • Leren
  • Presenteren

Showbie is van oorsprong een tool die voor de iPad is ontwikkeld, maar er is ook een webversie van beschikbaar. Als docent kun je in Showbie je studenten laten (samen)werken aan opdrachten en je kunt hier als docent eenvoudig feedback op geven, waaronder ook met een geluidsopname. Ook communicatie rondom opdrachten kan via Showbie plaatsvinden via een chat-functie.
Showbie is ook eigenaar van Socrative. Beide tools werken dan ook zeer goed samen. Waar Showbie zich met name richt op open opdrachten gaat Socrative met name in op meer gesloten interactieve vragen. De tools vullen elkaar goed aan.

Hoe werkt het?

  1. Ga naar www.Showbie.com.
  2. Maak een account aan als docent. Dat kan op basis van je e-mailadres en een wachtwoord, maar ook bijvoorbeeld door je Microsoft account te gebruiken.
  3. Als eerste moet je een klas aanmaken. Daarvoor kun je ook meteen een opdracht klaarzetten, maar dat kun je ook overslaan.
  4. Als je de eerste stappen hebt doorlopen zie je een code voor je studenten, zodat ze lid kunnen worden van jouw klas. Geef die code door aan je studenten. Zij moeten eerst een account aanmaken en kunnen dan de code invoeren.
  5. In de klas kun je mededelingen plaatsen in de klassendiscussie, maar studenten kunnen hier niets plaatsen in de gratis versie. Je kunt verder opdrachten klaarzetten (maximaal 10 die actief zijn in de gratis versie) en daar deadlines aan verbinden. Studenten ontvangen hiervan een melding. Per student kun je zien wat ze hebben gemaakt en kun je feedback hierbij geven.
  6. In de betaalde versie zijn meer mogelijkheden op het gebied van klassendiscussies, hoeveelheid opdrachten en het werken met groepen.

 

Laatst bewerkt door op 12 December 2021
direct naar deze tool →