Sharepoint

Sharepoint

Met Sharepoint 2013 kun je als school je hele documentbeheer regelen. Je kunt in documenten samenwerken en documenten opslaan van leerlingen in een specifieke klas. Het belangrijkste is toch het opslaan en delen van documenten. Maar ook kun je je mail integreren, agenda’s beheren, enquêtes maken, nieuws volgen en met elkaar communiceren. Hiervoor zijn verschillende apps beschikbaar.

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

Hoewel Sharepoint niet specifiek voor het onderwijs is bedoeld, kun je het als school toch goed inzetten voor het delen van informatie en samenwerken. Als docent kun je lesmateriaal binnen een beschermde omgeving plaatsen en delen met collega’s en/of leerlingen. Sharepoint werkt goed samen met Office (Word, Excel en Powerpoint) waardoor je makkelijk documenten direct kunt opslaan vanuit Word op Sharepoint. Daardoor heb je altijd de juiste versie beschikbaar. In deze nieuwste versie zijn er ook tal van sociale mogelijkheden voor communicatie tussen jou en je leerling.
Zet je lesmateriaal bijvoorbeeld op je eigen klaswebpagina en laat leerlingen het zelf (thuis) downloaden. Je kunt ook een agenda op de website plaatsen waarin je huiswerk neerzet. Met behulp van Yammer kun je met collega’s of leerlingen communiceren, bijvoorbeeld over roosters of lesstof, aan- en afwezigheid. Daarnaast kun je leerlingen een eigen site toekennen waar zij materiaal op bewaren zoals werkstukken, spreekbeurten (met dank aan Nico Sloep van Stichting Tabijn).

Praktische tips

Je kunt een maand lang een proefabonnement nemen om te kijken of dit bij jou en je school(organisatie) past.
Voordat je begint met de inrichting van Sharepoint2013 moet je als school heel goed nadenken over de manier waarop je met documenten wilt omgaan en op welke wijze je wilt samenwerken. Omdat Sharepoint2013 zoveel mogelijkheden biedt, is het raadzaam iemand te betrekken met ervaring op dit gebied.

Bijzonderheden

Je kunt Sharepoint op verschillende devices gebruiken zodat je altijd en overal geïnformeerd bent.
Als je gebruik maakt van Office is het heel makkelijk documenten op te slaan en te beheren.

 

direct naar deze tool →