Safe exam browser

Safe exam browser

Je kan met Safe exam browser tijdens een online toets de overige functies van de computer tijdelijk blokkeren, zodat de student alleen aan de toets kan werken.

Wat kun je ermee?

  • Valideren

Wil je een online toets volledig beveiligd afnemen? Dat kan met de Safe Exam Browser. Deze browser isoleert de student tijdens het maken van de toets van de rest van zijn apparaat. Studenten kunnen hierdoor tijdens het maken van hun toets niet langer een ander tabblad openen, een screenshot maken en/of bijvoorbeeld de toets verlaten.

Hoe werkt het?

Nadat de studenten de Safe Exam Browser op hun devices hebben geïnstalleerd, kan jij deze app aanzetten bij het afnemen van toetsen. De Safe Exam Browser moet per klas en per toets aangezet worden. Zodra jij de toets start, worden de studenten naar de toets gestuurd. Wanneer de studenten vervolgens aan de toets willen beginnen, opent er een nieuw venster waarin duidelijk wordt gemaakt dat de toets alleen af te nemen is in de geïsoleerde Safe Exam Browser omgeving. Na het openen van de toets in de Safe Exam Browser, kunnen de studenten deze omgeving niet meer verlaten totdat zij de toets inleveren of totdat jij de toets inneemt.

Waar is een handleiding te vinden?

Laatst bewerkt door op 27 Januari 2022
direct naar deze tool →