Safe exam browser

Safe exam browser

Je kan met Safe exam browser tijdens een online toets de overige functies van de computer tijdelijk blokkeren, zodat de student alleen aan de toets kan werken.

Sector

Licentievorm

Authenticatie

Locatie leverancier

Locatie data

MBO Gratis

Wat kun je ermee?

Wil je een online toets volledig beveiligd afnemen? Dat kan met de Safe Exam Browser. Deze browser isoleert de student tijdens het maken van de toets van de rest van zijn apparaat. Studenten kunnen hierdoor tijdens het maken van hun toets niet langer een ander tabblad openen, een screenshot maken en/of bijvoorbeeld de toets verlaten.

Hoe werkt het?

Nadat de studenten de Safe Exam Browser op hun devices hebben geïnstalleerd, kan jij deze app aanzetten bij het afnemen van toetsen. De Safe Exam Browser moet per klas en per toets aangezet worden. Zodra jij de toets start, worden de studenten naar de toets gestuurd. Wanneer de studenten vervolgens aan de toets willen beginnen, opent er een nieuw venster waarin duidelijk wordt gemaakt dat de toets alleen af te nemen is in de geïsoleerde Safe Exam Browser omgeving. Na het openen van de toets in de Safe Exam Browser, kunnen de studenten deze omgeving niet meer verlaten totdat zij de toets inleveren of totdat jij de toets inneemt.

Waar is een handleiding te vinden?

Informatiebeveiliging en privacy (IBP)

Welke verwerkersovereenkomst(en) biedt de leverancier aan?

Niet mogelijk

Heeft de leverancier het Privacyconvenant onderwijs ondertekend?

Niet

Link naar het cookiebeleid

zie privacybeleid

Link naar het privacybeleid

https://safeexambrowser.org/about_overview_en.html

Datum/versie van het privacybeleid waarop deze gegevens zijn gebaseerd

Waar wordt het securitybeleid van deze tool beschreven?

zie privacybeleid

Extra informatie of bijzonderheden mbt het privacybeleid

Safe Exam Browser is gratis en open-source. Er wordt geen persoonlijke informatie verzameld of doorgezonden naar gecentraliseerde servers. Een account maken is niet nodig. Er is weinig privacy informatie te vinden, omdat de applicatie geen persoonsgegevens opslaat of verwerkt.

Deelt leverancier data met derden of voor eigen commercieel gebruik

nee

Contactpunt privacy leverancier

onbekend

Laatst bewerkt door Logo op 27 januari 2022
direct naar deze tool →