Remindo

Remindo

RemindoToets is een online toetsplatform dat bestaat uit twee onderdelen, een beheeromgeving waarin je toetsen kunt maken, klaarzetten en beheren en een afname-omgeving waarin je veilig digitale toetsen kunt plannen en afnemen.

Sector

Licentievorm

Authenticatie

Locatie verwerker

Locatie data

VO Instelling Onbekend In de EER (verw) In de EER (data)
MBO

Wat kun je ermee?

 • Voorkennis activeren
 • Valideren
 • Reflecteren

RemindoToets is een online toetsplatform dat bestaat uit twee onderdelen, de beheeromgeving en de afname-omgeving. In de beheeromgeving worden vragen geconstrueerd, gecontroleerd en vastgesteld, worden toetsmatrijzen samengesteld en wordt de afname-omgeving beheerd. In de afname-omgeving worden toetsen (formatief/summatief) gepland en afgenomen, kunnen online inzages worden gepland en zijn resultaten en analyses op te vragen. Het platform wordt gebruikt door uitgeverijen van onderwijsmethodes voor de afname en het beheer van het bijbehorende toetsmateriaal. Daarnaast kun je Remindo ook gebruiken om ‘eigen’ formatieve/summatieve toetsen af te nemen en te beheren. Toetsen kunnen zowel digitaal of op papier (uitgeprint) worden afgenomen.

Hoe werkt het?

In Remindo is een aantal verschillende rollen beschikbaar. Iedere rol vervult een andere stap in het digitale afnameproces. (1) De toetscoördinator zet de examens klaar en beheert de toegang van alle gebruikers tot Remindo. Dit betreft zowel docenten, toezichthouders als de examenkandidaten. (2) Je kan o.a. een examen starten en na afloop de resultaten van de klas inzien. (3) De toezichthouder zorgt dat de examenkandidaten op het moment van afname het examen kunnen starten. Daarnaast kan de toezichthouder technische ondersteuning bieden tijdens het examenmoment. (4) Examenkandidaten hebben een eigen inlog voor Remindo. Na inloggen kunnen examenkandidaten een klaargezet examen in Remindo maken. De toetsen kunnen worden ingekocht en in Remindo worden afgenomen of je kan zelf toetsen maken en in Remindo afnemen. Ook is het mogelijk toetsen uit te printen en op papier af te nemen bij studenten.

Waar is een handleiding te vinden?

Bijzonderheden

Remindo wordt aangeboden door verschillende examenleveranciers, zoals:

 • Coöperatie examens mbo
 • Examenwerk
 • SOESV
 • SPL
 • ESS
 • Concreet Onderwijsproducten
 • STEM
 • Groene norm

Als je Remindo via de examenleverancier gebruikt, dan sluit je de verwerkersovereenkomst af met de examenleverancier. Informatie van Paragin: Net als een verwerkersovereenkomst hebben we ook een DPIA die onze klanten kunnen gebruiken voor het uitvoeren van een ‘audit’ om de screening te doen op de veiligheid van de verwerking van de data binnen de toegepaste systemen.

Privacy & Cookies

Klik hier voor de link naar het privacy/cookie beleid van Remindo.
Klik hier voor de link naar het security beleid van Remindo.
Remindo heeft een covenant als verwerkersovereenkomst.
Remindo heeft haar privacy beleid op een onbekende datum geschreven.
Voor vragen over privacy mail naar dit adres: support@paragin.nl
Of bel naar +31 (0) 33 205 3007

Laatst bewerkt door op 27 Januari 2022