QuizStud

QuizStud

Online quizplatform waarin je zelf quizzen kunt maken, die via smartphone of tablet gespeeld kunnen worden.

Sector

Licentievorm

Authenticatie

Locatie leverancier

Locatie data

PO,
VO
Instelling Username (lokaal account),
Social platform,
Google
In de EER In de EER

Wat kun je ermee?

QuizStud is een online quiz platform waar iedereen zelf quizzen kan maken. Grote groepen spelers kunnen via hun smartphone of tablet antwoord geven op multiple choice vragen. QuizStud is vooral bedoeld om de kennis van grote en of kleine groepen spelers direct live te toetsen.

Er is een gratis versie van QuizStud, maar ook een Premium en Multi User versie. Aan de laatste twee zijn kosten verbonden. Kijk hier voor meer info. Met de gratis versie kun je maar twee quizzen maken, met de betaalde versies is het aantal quizzen onbeperkt.

Hoe werkt het?

Nadat een docent via de quizmaster login in QuizStud een quiz heeft aangemaakt, kan hij of zij deze afspelen op het Smartboard. De leerlingen gaan met hun eigen smartphone, tablet of laptop naar play.quizstud.com en voeren daar de PIN van de quiz in. Iedere quiz heeft een unieke PIN.

Als alle leerlingen zich hebben aangemeld, kan de docent de quiz starten. De vragen en de antwoordmogelijkheden verschijnen vervolgens op het Smartboard en op de devices van de leerlingen. Voor iedere vraag kan de bedenktijd  ingesteld worden. Ook kun je afbeeldingen, geluidsfragmenten en filmpjes aan de vragen toevoegen. Als alle leerlingen geantwoord hebben, of als de tijd om is, verschijnt er een overzicht van de gegeven antwoorden. Je kunt ook direct zien wie welk antwoord gegeven heeft. Hierdoor is het mogelijk om de verschillende antwoorden klassikaal te bespreken.

De leerlingen krijgen punten voor elke vraag die ze goed beantwoorden. In het afspeelscherm is altijd de High Score zichtbaar, zodat de leerlingen precies zien wat hun positie is en hoeveel punten ze behaald hebben. Dit zorgt voor extra motivatie bij de leerlingen.

Waar is een handleiding te vinden?

Informatiebeveiliging en privacy (IBP)

Welke verwerkersovereenkomst(en) biedt de leverancier aan?

Heeft de leverancier het Privacyconvenant onderwijs ondertekend?

Nee

Link naar het cookiebeleid

Zie privacybeleid

Link naar het privacybeleid

https://www.quizstud.com/nl/privacy-nl

Datum/versie van het privacybeleid waarop deze gegevens zijn gebaseerd

Waar wordt het securitybeleid van deze tool beschreven?

Extra informatie of bijzonderheden mbt het privacybeleid

Deelt leverancier data met derden of voor eigen commercieel gebruik

onbekend

Contactpunt privacy leverancier

 info@quizstud.com

Laatst bewerkt door op 01 januari 1970
direct naar deze tool →