QuizStud

QuizStud

QuizStud is een online quiz platform waar iedereen zelf quizzen kan maken. Grote groepen spelers kunnen via hun smartphone of tablet antwoord geven op multiple choice vragen. QuizStud is vooral bedoeld om de kennis van grote en of kleine groepen spelers direct live te toetsen.

Er is een gratis versie van QuizStud, maar ook een Premium en Multi User versie. Aan de laatste twee zijn kosten verbonden. Kijk hier voor meer info. Met de gratis versie kun je maar twee quizzen maken, met de betaalde versies is het aantal quizzen onbeperkt.

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

Nadat een docent via de quizmaster login in QuizStud een quiz heeft aangemaakt, kan hij of zij deze afspelen op het Smartboard. De leerlingen gaan met hun eigen smartphone, tablet of laptop naar play.quizstud.com en voeren daar de PIN van de quiz in. Iedere quiz heeft een unieke PIN.

Als alle leerlingen zich hebben aangemeld, kan de docent de quiz starten. De vragen en de antwoordmogelijkheden verschijnen vervolgens op het Smartboard en op de devices van de leerlingen. Voor iedere vraag kan de bedenktijd  ingesteld worden. Ook kun je afbeeldingen, geluidsfragmenten en filmpjes aan de vragen toevoegen. Als alle leerlingen geantwoord hebben, of als de tijd om is, verschijnt er een overzicht van de gegeven antwoorden. Je kunt ook direct zien wie welk antwoord gegeven heeft. Hierdoor is het mogelijk om de verschillende antwoorden klassikaal te bespreken.

De leerlingen krijgen punten voor elke vraag die ze goed beantwoorden. In het afspeelscherm is altijd de High Score zichtbaar, zodat de leerlingen precies zien wat hun positie is en hoeveel punten ze behaald hebben. Dit zorgt voor extra motivatie bij de leerlingen.

Praktische tips

Je kunt kant-en-klare quizzen downloaden uit de QuizStore. Ook is het mogelijk om vragen van andere quizzen uit de QuizStore te importeren in je eigen quizzen. Op die manier kun je eenvoudig en snel een nieuwe quiz in elkaar zetten.

De quizzen zijn ook heel eenvoudig te shuffelen. Zo maak je iedere keer weer een andere versie van je quiz.

De quizzen die je hebt aangemaakt, kun je omzetten naar een papieren tentamen. Dit kan handig zijn als je QuizStud wilt gebruiken voor het afnemen van een tentamen maar er onvoldoende betrouwbare digitale hulpmiddelen beschikbaar zijn.

Als een quiz is afgelopen, kun je de resultaten downloaden als Excelbestand. De goede antwoorden zijn daarin groen gekleurd en de foute rood. Ook leerlingen kunnen hun resultaat opslaan. Ze moeten zich dan aan het einde van een quiz registreren op QuizStud. Mits de docent het via het dashboard heeft ingesteld, kunnen de leerlingen de quiz dan nog een keer spelen.

Docenten kunnen hun quizzen in QuizStud opslaan in groepen of klassen. Zo kun je meerdere quizzen over een langere periode per klas spelen. De resultaten van de leerlingen worden dan gecumuleerd, zodat er een soort competitie ontstaat. Dit werkt extra motiverend als je de winnaars een extra beloning belooft!

Bijzonderheden

Docenten die erg goed zijn in het maken van quizzen en dat graag willen delen met anderen via de QuizStore, krijgen een beloning voor iedere keer dat hun quiz door iemand vanuit de QuizStore wordt gedownload.

Laatst bewerkt door op 3 april 2020
direct naar deze tool →