Prezi

Prezi

Prezi is een online tool om presentaties te maken en waarbij wordt uitgegaan van een groot canvas, een groot vel papier waarop informatie door middel van slepen geordend kan worden. Informatie kan bestaan uit tekst, afbeeldingen, maar ook YouTube filmpjes, pdf-bestanden en zelfs PowerPointpresentaties kunnen in Prezi worden geïntegreerd.

Sector

Licentievorm

Authenticatie

Locatie verwerker

Locatie data

MBO Individueel Usernaam Derde land (verw) Derde land (Data)
Social
Apple
Google

Wat kun je ermee?

  • Reflecteren
  • Valideren
  • Presenteren

Het grote voordeel van Prezi is dat alle informatie visueel en auditief is. Het verwerken van informatie via de ogen en oren (de dual-coding theorie) zorgt ervoor dat de student actief bezig is met het verwerken van de informatie.Als docent kun je Prezi bijvoorbeeld inzetten om een les of een thema te introduceren. Wanneer je een beetje vaardig bent (geworden) met Prezi, maak je snel een eenvoudige, maar leuke presentatie voor de studenten. Je kunt inspelen op de actualiteit en het lesmateriaal als naslagwerk gebruiken. Prezi kan voor de studenten een manier zijn om de verworven kennis na een project te verwerken, of bijvoorbeeld als middel tijdens een presentatie als vervanger van het meer traditionele PowerPoint. Omdat het in de cloud is opgeslagen, is het mogelijk met meerdere studenten aan één Prezi te werken.

Hoe werkt het?

Ga naar www.prezi.com en maak een account aan en/of ‘log in’. Klik aan de linkerkant op ‘Prezi Present’ en kies ‘create from template’, ‘convert PowerPoint’ of kies een leeg venster door op ‘start from scratch’ te klikken. Je werkomgeving is het canvas. Rondom dit canvas staan verschillende tools die handig zijn bij het maken van je Prezi. Op de bovenste werkbalk kunt je je presentatie bouwen en aanpassen. Vanaf hier heb je toegang tot extra opties in het hamburgermenu, de titel wijzigen en je inhoud toevoegen / aanpassen. Het is ook waar je je presentatie kunt presenteren, delen en samenwerken of je presentatie in een video kunt omzetten. Via de rechter werkbalk kun je de achtergrond afbeelding en kleur aanpassen. In de linker zijbalk kun je onderwerpen, subonderwerpen en animaties toevoegen en de stapsgewijze structuur van je presentatie bekijken + bewerken.

Waar is een handleiding te vinden?

Bijzonderheden

Prezi heeft een nieuwe functionaliteit: Prezi video. Hiermee kun je video’s integreren in een presentatie.

Privacy & Cookies

Klik hier voor de link naar het privacy beleid van Explain Everything.
Klik hier voor de link naar het cookie beleid van Explain Everything.
Klik hier voor de link naar het security beleid van Explain Everything.
Explain Everything heeft haar privacy beleid op 21-5-2021 geschreven. Zij delen privacy gegevens met derden.
Voor vragen over privacy mail naar dit adres: legal@explaineverything.com

 

https://prezi.com/security/?click_source=logged_element&page_location=footer&element_text=security

https://prezi.com/privacy-policy/201910_NL/

29-6-2020

privacy@prezi.com

 

Laatst bewerkt door op 12 December 2021

Met Prezi (Next) maak je presentaties die je kunt gebruiken als begeleiding bij je lezing, les of spreekbeurt. Prezi is een online tool en werkt met behulp van een canvas en een groot aantal herbruikbare en aanpasbare formats. Prezi is al het ware driedimensionaal en geeft door het kunnen zoomen een ‘diepere’ betekenis aan je presentatie. De tool is zeer eenvoudig in het gebruik. Je creëert in no time een vloeiende professionele presentatie. Prezi (Next) is de nieuwste update van de bekende Prezi (Classic) en is nog steeds te gebruiken door bestaande gebruikers maar draait volledig op HTML5.

En deze test-prezi-next die samen met deelnemers aan een workshop gemaakt is geeft je een idee van wat je met Prezi kan.

Er is, naast de gratis versie, een speciale licentie voor educatief gebruik. Er is voor gebruik van Prezi een account nodig.

Praktische tips

  1. Zoals altijd bij presentaties gaat het om de inhoud en de spreker zelf. Een Prezi of een PowerPoint kan dat slechts ondersteunen.
  2. Gebruik animaties (zoom) in Prezi beperkt, je wil je publiek niet mee nemen in een kermisattractie!
  3. Prezi is natuurlijk uitermate geschikt voor de werkvorm presenteren.

Bijzonderheden

Laatst bewerkt door op 13 juni 2021
direct naar deze tool →