Portfolio-site VO-content

Portfolio-site VO-content

Portfolio-site is een tool van VO-content. Leerlingen bouwen met dit tool een digitaal portfolio op, op basis van opdrachten. Als docent maak je als het ware een ‘frame’ met opdrachten aan. Leerlingen kunnen dit frame dan kopiëren en vervolgens de opdrachten gaan maken. Met het tool kunnen leerlingen de ontwikkeling van hun competenties bijhouden. De docent kan meekijken.

Na het maken van een opdracht beoordeelt een leerling zichzelf. Vervolgens kan de docent dit ook doen. Beoordeling gebeurt aan de hand van rubrics. De beoordelingen van leerling en docent en de verschillen daartussen kunnen gebruikt worden in voortgangs- en coachingsgesprekken.

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

  • Je kunt de Portfolio-site bijvoorbeeld inzetten in LOB-trajecten of voor het ontwikkelen van specifieke vaardigheden zoals de 21e eeuwse vaardigheden.
  • Het opzetten en bijhouden van een digitaal portfolio kan helpen om de verantwoordelijkheid voor het eigen leren van de leerling te vergroten.

Praktische tips

  • Om de Portfolio-site te gebruiken moet je school lid zijn van VO-content. Je kunt wel een demo-account aanvragen. Dit blijft 30 dagen geldig zodat je de Portfolio-site kunt uitproberen.
  • Bekijk dit filmpje waarin scholen vertellen wat zij met de Portfolio-site doen.
Laatst bewerkt door op 22 mei 2020
direct naar deze tool →