OefenprogrammaEngels.nl

OefenprogrammaEngels.nl

OefenprogrammaEngels.nl is een tool van VO-content. Om het tool te kunnen gebruiken moet je school lid zijn van VO-content. OefenprogrammaEngels.nl is een adaptief programma voor Engels voor alle niveaus van het vo. Je leerlingen kunnen het tool gebruiken om zelfstandig mee te oefenen. Het tool bevat oefeningen  op verschillende niveaus voor lezen, luisteren en kijken. Er worden steeds nieuwe oefeningen aan het tool toegevoegd.

Welke opdracht een leerling gaat uitvoeren wordt voor een deel bepaald door de leerling zelf op basis van interesse en beschikbare tijd, en voor een deel ook door het systeem (welk niveau heeft de leerling). Er zijn opdrachten beschikbaar waarin de leerling alleen werkt maar het tool bevat ook samenwerkingsopdrachten.

Als docent (en als leerling) heb je de beschikking over een eenvoudig volgsysteem waarin je kunt zien wanneer de leerling geoefend heeft en hoe het niveau van de leerling zich ontwikkelt. Je kunt ook inzoomen en kijken wat de leerling dan precies heeft geoefend.

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

  • Je kunt het tool bijvoorbeeld inzetten als ondersteuning bij remediërende trajecten
  • Je kunt het tool gebruiken om leerlingen zelfstandig te laten werken in de klas

Praktische tips

  • Is je school geen lid van VO-content maar wil je het tool toch graag bekijken, dan kun je bij VO-content een demo-account aanvragen.
Laatst bewerkt door op 22 mei2020
direct naar deze tool →