MIRO

MIRO

Miro is een digitaal whiteboard waar je post-it’s kunt plakken en rubriceren. Je vindt verschillende templates waardoor meerdere toepassingen mogelijk zijn. Met een gratis account kun je drie borden aanmaken.

Sector

Licentievorm

Authenticatie

Locatie verwerker

Locatie data

MBO Geen informatie Geen Geen informatie Geen informatie

Wat kun je ermee?

  • Voorkennis activeren
  • Reflecteren
  • Presenteren

Miro is een digitaal whiteboard waarmee je met de gehele groep tegelijkertijd samen kan werken. Het is geschikt voor brainstormen en mindmappen, maar ook voor het visualiseren en rubriceren van informatie. Miro is ook zeer geschikt voor het samenwerken in projecten. Miro lite Via https://miro.com/lite/ maak je snel een bord zonder account. Handig voor een snelle brainstorm of samenwerk sessie. Je hebt hier wel minder mogelijkheden en na 24 uur wordt je bord verwijderd. Gratis account Miro.com Wil je samenwerken met studenten, dan is een betaalde versie aan te raden. Bij het gratis account kun je deelnemers uitnodigen. Deze worden automatisch toegevoegd aan je team waardoor ze toegang hebben tot alle borden die je maakt (let op de AVG en afspraken die je school heeft gemaakt). Bij betaalde versies kunnen anonieme gebruikers (zonder inlog) ook bijdragen aan het bord. Wil je voorkennis activeren, maak dan samen een mindmap. Stemmen of een mening geven kan bijvoorbeeld via het template ‘dot voting’ of ‘likert schaal’. Je kan studenten samen informatie (tekst, video, bestanden of afbeeldingen) laten verwerken op een bord. Je zet hem dan in als presentatietool.

Hoe werkt het?

  1. Je maakt een account aan op Miro.com.
  2. Je kan een project aanmaken.
  3. Kies voor ‘new board’ of kies één van de templates.
  4. Pas het template aan door teksten, afbeeldingen, video’s of externe content te plaatsen.
  5. Deel je bord via ‘share’ om samen te werken.

Waar is een handleiding te vinden?

Bijzonderheden

Amerikaanse aanpak: gratis accounts, gecompenseerd met adtech. Voor het inloggen moet je akkoord gaan met de voorwaarden (Terms of Service) en de privacy policy van MIRO. Dat betekent dat ze deels als verwerkingsverantwoordelijke optreden, ook al zeggen ze in de voorgestelde vo dat dit niet het geval is. De privacy policy biedt weinig soelaas. Er is geen verschil gemaakt tussen gebruikmaken van de website en gebruikmaken van de dienst, maar je moet akkoord gaan met de privacy policy voordat je kunt inloggen. De separate regels in de policy voor inwoners van de staat Californië, waar strengere privacyregels gelden dan in de rest van de VS, maken duidelijk dat privacy niet het hoofddoel is van MIRO. Tip: Mindmanager als alternatief. Zie verwerkersovereenkomst.

Privacy & Cookies

Klik hier voor de link naar het privacy beleid van Miro.
Klik hier voor de link naar het security beleid van Miro.
Miro heeft haar privacy beleid op 1-1-2020 geschreven. Zij delen geen privacy gegevens met derden.
Verwerkersovereenkomst: Voorwaarden leverancier

Laatst bewerkt door op 12 December 2021
direct naar deze tool →