LessonUp

LessonUp

Met LessonUp geef je gevarieerde interactieve lessen met video’s, afbeeldingen, interactieve vragen en quizzen. Met de betaalde versie kun je toetsen, differentiëren en studenten asynchroon door de interactieve presentatie laten lopen.

Sector

Licentievorm

Authenticatie

Locatie verwerker

Locatie data

MBO Individueel Usernaam In de EER (verw) In de EER (data)
Instelling Microsoft
Google

Wat kun je ermee?

  • Voorkennis activeren
  • Valideren
  • Presenteren

Je kan LessonUp gebruiken als interactieve presentatie. De tool bevat een lesopbouw waardoor je de les gestructureerd kan opbouwen. Stel een vraag of laat studenten een woordenwolk maken om voorkennis te activeren. Bij instructie kun je een (interactieve) video toevoegen of controlevragen stellen. Zet je LessonUp in voor de reflectie? Stel een aantal open vragen om te achterhalen wat studenten hebben geleerd (of nog willen leren). Belangrijk is dat je de juiste werkvormen voor jouw doelen kiest.

Hoe werkt het?

  1. Maak een account aan via deze website (eerste maand alle opties, daarna automatisch het gratis account met beperkte opties).
  2. Maak een nieuwe les aan en geef deze een naam. Dit kan een eigen les zijn, een geïmporteerde PowerPoint of een les of dia van een andere gebruiker.
  3. Bouw je les op met werkvormen, kies de lesduur, school en vak. Bij de gratis versie deel jij je les ook met anderen.
  4. Presentatie klaar? Geef je les door op de knop ‘Geef les’ te klikken. Studenten krijgen een code waardoor ze online (of in de klas) mee kunnen doen met de interactieve onderdelen.
  5. Bij de betaalde versie kun je ook studenten opvoeren (let op de AVG en afspraken die je school heeft gemaakt). Je kan de presentatie dan ook asynchroon inzetten, toetsen, resultaten inzien en differentiëren in en buiten je les.

Waar is een handleiding te vinden?

Bijzonderheden

Studenten kunnen tijdens de les meedoen met de interactieve onderdelen. De mogelijkheid tot studentaccounts bestaat. App voor smartphone mogelijk. Let op: leraren raken de toegang kwijt als ze van werkgever wisselen, tenzij ze hun mailadres zelf aanpassen bij uitdiensttreding. Zie ook hier

Privacy & Cookies

Klik hier voor de link naar het privacy beleid van LessonUp.
Klik hier voor de link naar het security beleid van LessonUp.
LessonUp heeft haar privacy beleid op 5-1-2021 geschreven. Zij delen geen privacy gegevens met derden.
Voor vragen over privacy mail naar dit adres: privacy@lessonup.com

Laatst bewerkt door op 12 December 2021