Learningapps.org

Learningapps.org

LearningApps.org is een Web 2.0-toepassing om leer- en lesscenario’s met kleine interactieve modules te ondersteunen.

Sector

Licentievorm

Authenticatie

Locatie verwerker

Locatie data

PO Gratis Usernaam Zwitserland Zwitserland
VO Individueel
MBO Instelling

Wat kun je ermee?

  • Voorkennis activeren
  • Leren

Learningapps.org biedt een eenvoudig platform met templates (met werkvormen zoals, kruiswoord, gatentekst, groepeer oefening, miljoenenspel, hotspots, schatoefening, galgje e.d. ) en gedeelde leerarrangementen van collega’s voor generieke vakken (talen, rekenen, wiskunde, LOB, werken, beroepsonderwijs) < en vavo vakken (w.o. als ook Latijn, Spaans, Italiaans,Informatica ). Je kunt bestaande bouwstenen/modules direct integreren in een lesscenario, maar je kunt deze ook zelf online aanmaken of wijzigen. Het doel is om herbruikbare bouwstenen/modules (Apps genoemd) te verzamelen en openbaar beschikbaar te stellen. Deze bouwstenen/modules zijn om die reden niet gelinkt aan een specifiek kader of lesscenario, maar zijn uitsluitend beperkt tot het interactieve gedeelte. De bouwstenen/modules zelf zijn dus geen afgewerkte lessen, maar moeten worden ingebed in een passend lesscenario.

Hoe werkt het?

Je kiest een oefening vanuit de bestaande learningsapps (keuzes via vak categorieen) of je je maakt je eigen oefening met gebruik van een van de werkvorm templates. Je kan een klas aanmaken en studentenaccounts aanmaken. Je nodigt studenten uit met een link & wachtwoord. De studenten komen dan online in de betreffende oefening. Je kunt (ook samen met je team) de voortgang van de studenten bekijken per oefening.
Je beheert je eigen studentenaccounts en kunt een gehele klas uitnodigen voor een learningapp. Je kunt apps ook koppelen tot een groter arrangement.

Waar is een handleiding te vinden?

Privacy & Cookies

Klik hier voor de link naar het privacy/cookie/security beleid van Flipgrid.

LearningApps.org – interactief en multimediale leermodules. Alle leermodules die op LearningApps.org zijn gemaakt, zijn standaard privé en kunnen niet worden geopend door andere gebruikers van het platform (behalve docenten op studentenaccounts). Alle privé-leermodules hebben cryptische weblinks die niet toegankelijk zijn voor zoekmachines of LearningApps.org. De auteur van een leermodule kan de cryptische webkoppeling communiceren of de insluitcode gebruiken om de app beschikbaar te maken voor een specifiek publiek.
Docenten kunnen speciale studentenaccounts voor studenten maken of bestaande accounts omzetten in studentenaccounts via een klasuitnodiging. Studentenaccounts worden beheerd door de docent. De docent heeft inzicht in de activiteiten en de leermodules die door zijn leerlingen zijn gemaakt. Docenten kunnen de leermodules die zijn gemaakt door studentenaccounts herzien en beschikbaar maken voor een hele klas. Als studentenaccounts door meerdere docenten tegelijk worden beheerd, hebben alle docenten dezelfde bevoegdheid.
Indien gewenst kan de auteur van een leermodule deze publiceren op LearningApps.org. Deze apps zijn dan ook her te gebruiken voor anderen.

Laatst bewerkt door op 26 Januari 2022
direct naar deze tool →