Kahoot!

Kahoot!

Kahoot! is een student-responssysteem. Het is een spelgebaseerd leerplatform dat het gemakkelijk maakt om in enkele minuten leerspellen of trivia-quizzen te maken, te delen en te spelen. Het werkt op elk toestel. De docent stelt vragen op het digibord (via zijn pc of laptop), waar de studenten individueel op reageren via hun laptop, smartphone of tablet. De resultaten zijn onmiddellijk te zien op bijv. het digibord.

Sector

Licentievorm

Authenticatie

Locatie verwerker

Locatie data

MBO Gratis Usernaam Adequaat (verw) Geen informatie
Microsoft Derde land (verw) Derde land (data)
Google

Wat kun je ermee?

  • Voorkennis activeren
  • Valideren
  • Presenteren

Je kunt Kahoot! o.a. inzetten als je

  • Voorkennis van studenten wilt activeren of om te herinneren aan een eerdere les door met een quiz of discussie te starten • wilt testen of de lesstof begrepen is en waar eventuele lacunes zitten door de Kahoot als formatieve toetsvorm te gebruiken
  • De student(en) zelf een Kahoot wilt laten ontwerpen als leeractiviteit
  • Bekende en nieuwe informatie te herhalen en te koppelen waardoor studenten de stof beter blijven onthouden op een plezierige manier.
  • Vindt dat de groep een energizer nodig heeft
  • Als huiswerk-instrument. Gewoon op de telefoon onderweg naar huis de oefening doen. Studenten worden betrokken door de puntentelling en het terugkerende scoreboard. Het zenuwslopende muziekje draagt eraan bij dat studenten snel antwoorden. Kahoot! heeft een enthousiasmerend effect op de student/groep!

Hoe werkt het?

Nadat je een (gratis) account hebt aangemaakt kun je direct aan de slag. Je hebt de keuze om een quiz, discussie of eenvoudig onderzoek zelf te maken of bestaande kahoots te gebruiken of aan te passen. Het gebruik is heel eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen is een vraag in te voeren en twee tot vier antwoordmogelijkheden in te geven. Als je wilt kun je ook een foto of een filmpje toevoegen. Ook kun je per vraag bepalen of je een puntenwaardering wilt geven. Je bepaalt zelf de tijd die de deelnemers hebben om de vraag te beantwoorden. Als je klaar bent, kun je het resultaat bekijken door op ‘preview’ te klikken. Je kunt een kahoot live in de klas of via een videoconferentietool (zoals Microsoft Teams) gebruiken. Studenten krijgen een gamepin waardoor ze in de klas of online mee kunnen doen met de interactieve onderdelen. Vragen en antwoorden worden weergegeven op een gedeeld scherm terwijl studenten antwoorden op hun apparaat, maar je kunt ervoor kiezen om vragen ook op hun apparaat weer te geven.

Waar is een handleiding te vinden?

Privacy & Cookies

Klik hier voor de link naar het privacy beleid van Explain Everything.
Klik hier voor de link naar het security beleid van Explain Everything.
Kahoot heeft haar privacy beleid op 30-3-2020 geschreven. Zij delen geen privacy gegevens met derden.
Voor vragen over privacy kun je terecht op deze website: legal@explaineverything.com

Laatst bewerkt door op 12 December 2021
direct naar deze tool →