iBooks author

iBooks author

Je gebruikt deze tool voor het maken van interactieve multi-touch boeken voor de iPad en de Mac. Met iBooks Author maak je als leraar snel en eenvoudig van bestaande statische tekstbestanden uitdagende interactieve boeken met audio, video, Keynote-presentaties, interactieve widgets en toetsen. Bestaande vakinhoud krijgt zo een nieuwe impuls en is door leraren op maat te maken voor de lessituatie.

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

Veel scholen en uitgevers gebruiken deze tool om nieuw en bestaand lesmateriaal te maken en te optimaliseren voor gebruik op de iPad. In de studieboekencategorie van de iBooks Store zijn hiervan veel voorbeelden te vinden.

Praktische tips

Volg een APD-workshop (Apple Professional Development) en leer hoe leuk en makkelijk het is om fantastisch lesmateriaal te maken en te bewerken.

Bijzonderheden

  • Iedereen kan nu prachtige interactieve boeken maken.
  • Er is keuze uit vele mooie sjablonen.
  • Materiaal, zoals Word- en Pages-bestanden, kan naar een bepaalde lay-out worden gesleept.
  • Het is eenvoudig om interactieve elementen toe te voegen, zoals video’s, toetsvragen, 3D-objecten en pop-overs.
  • iBooks kunnen in de iBooks Store worden aangeboden.

Hoe is de tool inzetbaar bij mediawijsheid

Met iBooks Author kan de leraar of leerling zelf interactieve boeken maken.  De boeken komen te staan op de digitale boekenplank van de iPad, maar kunnen ook gedeeld worden. Zo kan het eindproduct gratis worden aangeboden via iTunes U of in de bibliotheek van iBooks worden gezet, zodat anderen het kunnen kopen. Er zijn op dit moment nog geen interactieve boeken over mediawijsheid te vinden in de iBooks-store, maar deze zijn vrij eenvoudig zelf te maken. Er worden op scholen veel interactieve boeken ontwikkeld die weer gedeeld worden via iTunes U. De iScholenGroep is een grote aanbieder van interactieve boeken die uiteenlopende onderwerpen behandelen, waaronder lessen over nieuwe media en de inzet van film en video in de klas.

Laatst bewerkt door op 6 april 2020
direct naar deze tool →