i3LEARNHUB

i3LEARNHUB

i3LEARNHUB is een leeromgeving waarmee leerkrachten leerstof en interactieve oefeningen met hun leerlingen kunnen delen. Je kunt met de quiztool testen afnemen en leerlingen kunnen ermee samenwerken aan een opdracht.

Sector

Licentievorm

Authenticatie

Locatie leverancier

Locatie data

PO,
VO
Individueel,
Instelling
Username (lokaal account),
Social platform,
Microsoft,
Google
In de EER Derde land

Wat kun je ermee?

i3LEARNHUB is een krachtige leeromgeving die leerkrachten toelaat om leerstof en interactieve oefeningen met hun leerlingen te delen. Het is een uitgelezen tool om leerlingen te laten samenwerken aan een opdracht. Tussendoor de leerlingen testen, kan makkelijk en snel met de quiz tool. Deze online software is toegankelijk voor ieder platform en alle webbrowsers.

Hoe werkt het?

Bij het voorbereiden van een les zoekt een docent/leerkracht vaak naar multimedia en didactische tools ter ondersteuning van het leerproces. Met i3LEARNHUB kan men vooraf en ook tijdens de les makkelijk en snel de nodige hulpmiddelen vinden. Je vindt voor elk lesonderwerp de gepaste leermiddelen (afbeeldingen, video, instructiefilmpjes, …). Een bordles kan je vervolgens eenvoudig doorsturen naar de leerlingen. Zij kunnende les op diverse apparaten (tablet, laptop, computer, …) bewerken en weer terug naar de docent/leerkracht sturen. Zo wordt het een fluitje van een cent om bijvoorbeeld de wet van Archimedes a.h.v. een interactieve app door de leerlingen te laten uittesten.

Praktische tips

Flipping the classroom wordt een fluitje van een cent met i3LEARNHUB. Je kan alle leerstof netjes klaarzetten voor de leerlingen en voorzien van de nodige aanschouwelijke elementen: een filmpje, afbeeldingen, interactieve tools, een website, … Die bordles stuur je vervolgens naar je leerlingen die op hun beurt de les vanop eender welke locatie kunnen openen. Als leerkracht heb je goed zicht op wat de leerlingen hebben gedaan met je les en kan je achteraf in de klas meteen met de oefeningen aan de slag. Die functie is ook ideaal te gebruiken om een huiswerktaak door te geven.

Bijzonderheden

  • i3LEARNHUB is online software en is een onderdeel van de i3 onderwijsoplossingen. De software kan echter ook op andere interactieve oplossingen worden gebruikt.
  • De software is tot stand gekomen met hulp en feedback van leerkrachten van de verschillende onderwijsniveaus.
  • De digibordsoftware is dankzij de gebruikte HTML5-code zonder installatie op elk apparaat ge gebruiken.
  • Elke gebruiker kan zijn persoonlijke tools (pennen, vormen, meetinstrumenten) instellen in een favorietenmenu, zodat deze makkelijk en snel kunnen worden gebruikt.
  • Het bord kan in 2, 3 of 4 vakken worden opgesplitst om zo leerlingen met hun eigen tools gelijktijdig aan het bord te laten werken.
  • De bibliotheek van i3LEARNHUB wordt continu aangevuld met leermiddelen die door uitgeverijen en andere contentpartners worden aangeboden (bv. filmpjes en interactieve animaties van Edumedia) om zo veel mogelijk aan te sluiten bij wat leerkrachten reeds gebruiken.

Waar is een handleiding te vinden?

Informatiebeveiliging en privacy (IBP)

Welke verwerkersovereenkomst(en) biedt de leverancier aan?

Heeft de leverancier het Privacyconvenant onderwijs ondertekend?

Nee

Link naar het cookiebeleid

https://www.i3-technologies.com/nl/cookiesbeleid/

Link naar het privacybeleid

https://www.i3-technologies.com/nl/privacybeleid/

Datum/versie van het privacybeleid waarop deze gegevens zijn gebaseerd

2021-06-01

Waar wordt het securitybeleid van deze tool beschreven?

Extra informatie of bijzonderheden mbt het privacybeleid

Deelt leverancier data met derden of voor eigen commercieel gebruik

onbekend

Contactpunt privacy leverancier

info@i3-technologies.com

Laatst bewerkt door op 01 januari 1970
direct naar deze tool →