Google Meet

Google Meet

Deze tool is onderdeel van G-suite (for education), Google heeft een nieuw pakket samengesteld voor G-suite, namelijk G-suite essentials, hieronder valt ook Google Meet en is tot 30 september gratis. Je kan dit tool gebruiken voor videovergaderingen, er zitten extra handige functionaliteiten bij zoals het opnemen van de vergadering, zodat je dit terug kan zien. Je kan aan deze vergaderingen via verschillende devices deelnemen, het is dus niet PC afhankelijk.

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

Google Meet is gemaakt voor digitale communicatie, daardoor is het bijvoorbeeld te gebruiken voor digitale lessen. Hierbij kan je zelfs de les opnemen, zodat je leerlingen de les eventueel terug kan laten zien.

Praktische tips

Bij het gebruik van een education account zijn er speciale instellingen beschikbaar, waardoor alleen de maker van de vergadering geluid van mensen kan dempen en aanzetten. Verder is er ook nog een aparte extensie beschikbaar voor Google Meet, namelijk Google Meet Gridview, hiermee kan je alle mensen die deelnemen aan de vergadering tegelijk zien.

Laatst bewerkt door op 14 februari 2021
direct naar deze tool →