Glogster Edu

Glogster Edu

Met Glogster kan je online posters creëren, zogenaamde glogs. Niet meer met schaar en papier aan de slag, maar alles digitaal. Je kunt eenvoudig en intuïtief achtergronden, teksten, illustraties, geluiden en zelfs video’s op de poster plaatsen en je kan de poster naar eigen smaak vormgeven.

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

Glogster kan gebruikt worden als presentatievorm. In plaats van werken op papier kan er digitaal gewerkt worden. Glogster kan bij elk onderwerp worden ingezet. Dit kan bij individuele presentaties van leerlingen, zoals bijvoorbeeld bij een spreekbeurt. Maar ook kan er in groepjes aan een onderwerp gewerkt worden. Ook kunnen leerkrachten Glogster inzetten als inleiding van de les om de nieuwsgierigheid van kinderen te wekken. Daarnaast kan het ook gebruikt worden bij vergaderingen en andere soort presentaties. Daardoor is Glogster goed in te zetten voor de werkvorm presenteren en de werkvorm muurkant maken.

Praktische tips

Er kan gekozen worden voor een standaard format. Hierbinnen kan gewerkt worden. Ook zijn er via Glogster standaard afbeeldingen zoals pijlen, smileys en andere afbeeldingen te vinden. Daarnaast staan er ook standaard achtergronden in die hier aan toegevoegd kunnen worden. Ook tekst kan toegevoegd worden binnen de poster. Afbeeldingen zijn gecategoriseerd in verschillende vakken zoals geschiedenis en aardrijkskunde. Zelf kan er ook van alles aan toegevoegd worden. Eigen foto’s, maar bijvoorbeeld ook filmpjes van Youtube. De Glogster is ook tussendoor op te slaan waardoor je er ook nog later aan kan werken.

Bijzonderheden

  • Er zijn bijna twee miljoen leerkrachten die Glogster gebruiken.
  • Leerlingen die Glogster gebruiken zijn er zeventien miljoen!
  • Op dit moment zijn er al meer dan 45 miljoen Glogs geplaats.
  • Wat betreft de kosten: Er zijn drie mogelijkheden. Alle drie de mogelijkheden hebben een zevendaagse gratis trial. Daarna komen er drie opties:
  1. Elementary, $39,- per jaar.  Hierbij is er één leerkrachtaccount en daaronder kunnen 30 leerlingaccounts gemaakt worden.
  2. Secundary, $95,- per jaar. Hierbij is er één leerkrachtaccount en daaronder kunnen 125 leerlingaccounts gemaakt worden.
  3. Faculty, $390,- per jaar. Hierbij zijn er tien leerkrachtenaccounts en daaronder kunnen 250 studentenaccounts gemaakt worden.
Laatst bewerkt door op 31 mei 2020
direct naar deze tool →