Geogabra

Geogabra

Geogebra is een gratis wiskunde of natuurkunde tool waarin allerlei applets/werkbladen staan die je vrij kunt gebruiken en die je ook zelf kunt maken.

Sector

Licentievorm

Authenticatie

Locatie leverancier

Locatie data

VO,
MBO
Gratis,
Individueel,
Instelling
Social platform,
Microsoft,
Google
In de EER In de EER

Wat kun je ermee?

Als docent gebruik je de applets in Geogebra om wiskundige/natuurkundige principes te laten zien en interactief te maken. Je kunt de applets op de site zelf gebruiken, maar je kunt ze ook embedden of downloaden. Daarnaast kun je studenten ook zelf een eigen applet laten bouwen, zonder dat ze daarvoor een account nodig hebben. Met een eigen (gratis) account kun je je eigen applets opslaan, je favorieten bewaren en makkelijker applets terugvinden. Je kunt een applet inzetten om studenten te laten ervaren hoe bijvoorbeeld een bepaalde formule werkt. Je kunt ook een applet gebruiken om iets te demonstreren in je les. Dat kan bijvoorbeeld ook door de applet in PowerPoint te embedden.

Hoe werkt het?

Als je de Geogebra site opent kun je kiezen om naar de grafische rekenmachine te gaan of naar klassenmateriaal. In dat laatste gedeelte zitten allerlei categorieen zoals statistiek, algebra of meetkunde. In die de categorie vind je dat dan de applets die je kunt gebruiken. Als je zelf een applet wilt maken is het handig om een account aan te maken, zodat je het kunt opslaan. Je begint dan bij voorkeur bij de grafische rekenmachine. Daarna ligt het eraan wat je wilt doen. Je gaat bijvoorbeeld een functie plotten en daarna wordt die gegenereerd. Wil je meer weten over alle functies in de tool, kijk dan in de handleiding die op de site bij Didactisch materiaal te vinden is. Hiervoor moet je wel ingelogd zijn.

Waar is een handleiding te vinden?

Informatiebeveiliging en privacy (IBP)

Welke verwerkersovereenkomst(en) biedt de leverancier aan?

Onbekend

Heeft de leverancier het Privacyconvenant onderwijs ondertekend?

Niet

Link naar het cookiebeleid

zie privacypolicy

Link naar het privacybeleid

https://www.geogebra.org/privacy

Datum/versie van het privacybeleid waarop deze gegevens zijn gebaseerd

2020-09-01

Waar wordt het securitybeleid van deze tool beschreven?

zie privacypolicy

Extra informatie of bijzonderheden mbt het privacybeleid

Geogebra heeft een uitgebreide privacy policy, waar ook security en cookies worden behandeld. Er is aandacht besteed aan het feit dat ze COPPA compliant zijn en leggen hier nadruk op in verband met het gebruik van minderjarigen.

 

Deelt leverancier data met derden of voor eigen commercieel gebruik

nee

Contactpunt privacy leverancier

Voor vragen over privacy mail naar dit adres: office@geogebra.org

Laatst bewerkt door Logo op 02 januari 2023
direct naar deze tool →