Educaplay

Educaplay

Educaplay is een online tool waarmee je verschillende soorten interactieve oefeningen kan maken: gatentekst, videoquiz, gehusselde zinnen, raadsel, dictee, kruiswoordraadsels, aanwijsvragen of combinatie-oefeningen. Bij elke oefening wordt de score bijgehouden, zodat er ook een spelelement bij zit. Naast het zelf maken van oefeningen kan je ook gebruikmaken van oefeningen die door anderen gemaakt zijn.

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

Je kan bij een bepaald onderwerp of vaardigheid verschillende soorten oefeningen maken, zodat leerlingen de stof op meerdere manieren verwerken/inoefenen. Elke oefening krijgt een eigen internetadres. Ook kan je oefeningen bundelen en via één internetadres beschikbaar stellen. Zo kan je een serie oefeningen bij een bepaald onderwerp maken en in één keer (=via één internetadres) aan je leerlingen aanbieden. Daarnaast kan je oefeningen embedden op je eigen website of weblog. Of bijvoorbeeld in de elektronische leeromgeving (elo) van school. Dit laatste kan ook door het exporteren van een SCORM-pakket dat in de elo kan worden ingelezen of door gewoon het internetadres van de oefening in de elo te plaatsen. Zie ook: en.educaplay.com/en/learningresources/921900/topografie_van_chili.htm.

Praktische tips

Na het selecteren van de oefening die je wil maken, biedt de tool je stap voor stap de velden aan die je moet invullen om de oefening te maken. Tussentijds kan je klikken op ‘View activity’; daarmee zie je hoe de oefening eruitziet. Dat helpt bij het bepalen of je op de goede weg bent met het samenstellen van de oefening. Voor uitgebreidere mogelijkheden (zoals reclamevrij, eigen groep aanmaken) is er de mogelijkheid om een premiumaccount aan te maken. Educaplay kan gebruikt worden op pc’s, laptops of tablets. Het combineert Flash – en HTML5 –
technologie en past zich vanzelf aan het gebruikte apparaat aan.
Nederlandse handleiding: tinyurl.com/n7yplve.
Voorbeelden van oefeningen gemaakt met Educaplay: tinyurl.com/kcbpjkf.

Bijzonderheden

Educaplay is een product van Adrformacion.com, een Spaans bedrijf dat zich bezighoudt met e-learningoplossingen. Het product is in 2013 in Spanje verschillende keren genomineerd voor prijzen en ook als winnaar uitgeroepen als beste e-learningoplossing in de categorie ‘start-up’ op het nationale congres van APEL, onder andere vanwege de enorme groei van gebruikers.

direct naar deze tool →