Classroomscreen gratis versie

Classroomscreen gratis versie

Classroomscreen is een eenvoudige tool die je helpt bij klassenmanagement. Geef studenten duidelijkheid in de les door te werken met een timer, whiteboard, stoplicht, op transparante wijze namen te kiezen, het lesplan te tonen, en eenvoudig QR-codes te delen. Ook kun je een poll afnemen. De tool is ontwikkeld door een docent.

Sector

Licentievorm

Authenticatie

Locatie leverancier

Locatie data

MBO Gratis,
Individueel,
Instelling
Geen,
Username (lokaal account),
Microsoft,
Google
Derde land,
In de EER
Derde land,
In de EER

Wat kun je ermee?

Classroomscreen kun je in fysieke en online lessen gebruiken om je klassenmanagement te ondersteunen. Je deelt het scherm op het digibord (of middels ‘scherm delen’ in een online les). Je kunt een whiteboard gebruiken of post-its plaatsen, bijvoorbeeld met de lesdoelen, lesopzet of een complete instructie. Tijdens het ophalen van voorkennis kun je op willekeurige wijze namen kiezen. Vervolgens zet je tijdens het zelfstandig werken een timer aan. Wil je een handige bron delen? Zet de QR-code op het scherm erbij. Sluit vervolgens je les af met een poll op het scherm.

Hoe werkt het?

‘Ga naar classroomscreen.com en klik rechtsboven op ‘Launch’. Je kunt meteen beginnen. Onderaan het scherm vind je alle knoppen voor de verschillende functionaliteiten. Neem de tijd om de opties te leren kennen. Je kunt de achtergrond naar wens aanpassen. Bij het tandwiel rechts in beeld kun je de taal instellen en je scherm opslaan als afbeelding. Klik je linksboven op het huisje, dan kom je nog bij twee andere functionaliteiten: het maken van een poll én het automatisch indelen van groepjes.

Waar is een handleiding te vinden?

Informatiebeveiliging en privacy (IBP)

Welke verwerkersovereenkomst(en) biedt de leverancier aan?

Onbekend

Heeft de leverancier het Privacyconvenant onderwijs ondertekend?

Niet

Link naar het cookiebeleid

https://www.classroomscreen.com/cookies

Link naar het privacybeleid

https://www.classroomscreen.com/privacy

Datum/versie van het privacybeleid waarop deze gegevens zijn gebaseerd

2021-03-01

Waar wordt het securitybeleid van deze tool beschreven?

privacybeleid

Extra informatie of bijzonderheden mbt het privacybeleid

Nederlands bedrijf met erg goed uitgewerkte privacypolicy. Data wordt alleen gedeeld met noodzakelijke subprocessors en eventueel met expliciet consent. Data wordt verwerkt in de EEU en mocht dit naar de USA worden doorgespeeld dan gebeurt dit volgens wetgeving/certificering.
Classroomscreen: ze hebben zelf geen model voor een data processing agreement, afhankelijk van de inkooporder en de data processing agreement kunnen ze zo’n verklaring ondertekenen. Aangezien ze ons laten adviseren door specialisten, moet het wel rendabel zijn.

Deelt leverancier data met derden of voor eigen commercieel gebruik

nee

Contactpunt privacy leverancier

Voor vragen over privacy mail naar dit adres: info@classroomscreen.com

Laatst bewerkt door Logo op 27 januari 2022
direct naar deze tool →