Classroomscreen betaalde versie

Classroomscreen betaalde versie

Classroomscreen is een eenvoudige tool die je helpt bij klassenmanagement. Geef studenten duidelijkheid in de les door te werken met een timer, whiteboard, stoplicht, op transparante wijze namen te kiezen, het lesplan te tonen, en eenvoudig QR-codes te delen. Ook kun je een poll afnemen. De tool is ontwikkeld door een docent.

Wat kun je ermee?

  • Presenteren
  • Reflecteren

Classroomscreen kun je in fysieke en online lessen gebruiken om je klassenmanagement te ondersteunen. Je deelt het scherm op het digibord (of middels ‘scherm delen’ in een online les). Je kunt een whiteboard gebruiken of post-its plaatsen, bijvoorbeeld met de lesdoelen, lesopzet of een complete instructie. Tijdens het ophalen van voorkennis kun je op willekeurige wijze namen kiezen. Vervolgens zet je tijdens het zelfstandig werken een timer aan. Wil je een handige bron delen? Zet de QR-code op het scherm erbij. Sluit vervolgens je les af met een poll op het scherm. De betaalde versie heeft als extra het opslaan van je schermen, zodat je een les daarna er weer mee verder kunt. Ook kun je een poll afnemen en kunnen studenten op afstand reageren.

Hoe werkt het?

Ga naar classroomscreen.com en klik rechtsboven op ‘Launch’. Je kunt meteen beginnen. Onderaan het scherm vind je alle knoppen voor de verschillende functionaliteiten. Neem de tijd om de opties te leren kennen. Je kunt de achtergrond naar wens aanpassen. Bij het tandwiel rechts in beeld kun je de taal instellen en je scherm opslaan als afbeelding. Klik je linksboven op het huisje, dan kom je nog bij twee andere functionaliteiten: het maken van een poll én het automatisch indelen van groepjes.

Waar is een handleiding te vinden?

Laatst bewerkt door op 27 Januari 2022
direct naar deze tool →