Capisj

Capisj

Met Capisj kun je snel en handig lesmateriaal ontwikkelen dat je zowel op papier als digitaal kunt gebruiken. Je bepaalt zelf de structuur van je lesmateriaal en vult deze daarna aan met alle mogelijke bronnen die je wilt integreren. Capisj heeft zelf heel wat interactieve vraagtypes, maar je kunt ook oefeningen van andere platformen (bv. H5P) toevoegen.
Materialen die door andere gebruikers werden gemaakt, kun je aanpassen aan je eigen behoefte.
Leerlingen kunnen, als ze oefeningen digitaal maken, hun eigen resultaten bekijken.

Met ‘Capisj voor Scholen’ kan een leraar ook de resultaten van de leerlingen bekijken, feedback geven op opdrachten en open vragen, enzovoort. In deze schoolbrede versie van Capisj kunnen leraren onder andere samenwerken aan eenzelfde cursus, kan lesmateriaal afgeschermd worden zodat het alleen op je eigen school zichtbaar is.

Met ‘Capisj via Smartschool’ kun je gebruik maken van de klassen en groepen die in Smartschool zitten, je kunt taken en materiaal van Capisj eenvoudig klaarzetten voor de leerlingen, de resultaten opvolgen en deze ook laten doorstromen naar het rapport in Smartschool.

“Capisj voor jou” is de basisversie van Capisj. Deze is volledig gratis en reclamevrij.
“Capisj voor Scholen” kost 0,10 euro/gebruiker/maand. De school bepaalt zelf wie de gebruikers zijn en welke rechten deze leden hebben.
“Capisj via Smartschool” is een extra module binnen Smartschool en kost 1,8 euro/gebruiker/jaar.

Voor het gebruik van dit tool is een account nodig.

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

Leerkrachten gebruiken Capisj om werkblaadjes te maken, maar ze zetten de tool ook in voor volledige cursussen, remediërings- en differentiatiemateriaal, excursiebundels, toetsen, interactieve oefeningen, leerpaden, enzovoort.
En ook enkele uitgeverijen maken nu al gebruik van Capisj om hun aanbod modulair ter beschikking te stellen. De leerkrachten kunnen het materiaal van deze uitgeverijen schikken zoals ze het zelf willen, eigen materialen toevoegen en nog veel meer. De kostprijs van een methode wordt bepaald door wat je als leraar gebruikt: gebruik je maar driekwart van een methode, dan betalen de leerlingen die jouw versie hanteren ook maar driekwart.

Praktische tips

Werk met tags om je lesmateriaal makkelijk vindbaar te maken. Als je een tag begint te typen en het trefwoord werd reeds eerder op Capisj als tag gebruikt, dan wordt het trefwoord gesuggereerd. Super handig.

Uitgeverijen en andere organisaties die professioneel met educatieve content bezig zijn, kunnen hun eigen versie van Capisj laten ontwerpen door de makers van Capisj.

Bezoek ook het YouTube-kanaal met handige filmpjes of bekijk de gratis online handleiding.

Laatst bewerkt door op 3 april 2020
direct naar deze tool →