Camtasia

Camtasia

Uitgebreid niet-gratis softwarepakket waarbij je schermopnames kunt maken en video kunt bewerken.

Sector

Licentievorm

Authenticatie

Locatie leverancier

Locatie data

MBO Individueel Username (lokaal account) Adequaat,
Derde land,
In de EER
Adequaat,
Derde land,
In de EER

Wat kun je ermee?

Met Camtasia kun je instructie-video’s maken die je via een video- of leerplatform aan je studenten beschikbaar stelt. Je kunt er eenvoudig een opname mee maken van wat je op je scherm laat zien en deze verder bewerken. Je kunt ook een andere video-opname toevoegen en voorzien van titels, effecten, overgangen, aangepaste audio en nog veel meer. Studenten kunnen Camtasia ook zelf gebruiken bij het maken en bewerken van video’s die ze bijvoorbeeld als bewijsstuk inzetten of als presentatie.

Hoe werkt het?

Het werken met Camtasia vergt wel wat studie om er alles uit te kunnen halen wat er in zit. Wanneer je al ervaring hebt met andere video-bewerkingssoftware is dit een voordeel, maar er zit ook een uitgebreide handleiding in de software en je kunt ook diverse video-tutorials van de makers bekijken. Je installeert de software en hebt daarna 30 dagen de tijd om het uit te proberen. Vervolgens is een activatiecode nodig om het te kunnen blijven gebruiken, want Camtasia is niet gratis. Wanneer je nieuw begint aan een video kun je gebruik maken van verschillende standaard templates in het programma of je begint met een leeg canvas. Je voegt nu een schermopname toe of een andere video die je eerder hebt opgeslagen. Je kunt ook foto’s en audio-bestanden toevoegen. Met die bestanden ga je vervolgens aan de slag en je voegt dan tekst, animaties, overgangen of speciale cursor-effecten toe. De gemaakte video kun je vervolgens opslaan of meteen uploaden naar meerdere video-platforms.

Waar is een handleiding te vinden?

Informatiebeveiliging en privacy (IBP)

Welke verwerkersovereenkomst(en) biedt de leverancier aan?

Onbekend

Heeft de leverancier het Privacyconvenant onderwijs ondertekend?

Niet

Link naar het cookiebeleid

Klik hier voor de link naar het cookie beleid van Camtasia.

Link naar het privacybeleid

Klik hier voor de link naar het privacy beleid van Camtasia.

Datum/versie van het privacybeleid waarop deze gegevens zijn gebaseerd

2021-07-15

Waar wordt het securitybeleid van deze tool beschreven?

zie privacybeleid

Extra informatie of bijzonderheden mbt het privacybeleid

Camtasia is een programma dat gedownload moet worden en is niet gratis (er is een 30-day free trial). Camtasia is onderdeel van het bedrijf TechSmith. Data wordt niet verkocht aan externe partijen, maar data kan wel gedeeld worden met betrekking tot gerichte advertenties. Data wordt uitgewisseld met derde landen maar veiligheid van deze data wordt gewaarborgd door SCC’s.

Deelt leverancier data met derden of voor eigen commercieel gebruik

ja

Contactpunt privacy leverancier

Voor vragen over privacy mail naar dit adres: privacy@techsmith.com

Laatst bewerkt door Logo op 21 september 2022
direct naar deze tool →