Bookwidgets

Bookwidgets

Met Bookwidgets maak je meer dan 40 verschillende soorten boeiende en interactieve oefeningen voor iPads, tablets en PC in een handomdraai.

Het gebruik van deze tool

Bookwidgets kun je op allerlei manieren en niveaus inzetten in je onderwijs:

 1. Digitale interactieve oefeningen maken voor op tablets, computers, laptops en smartphones
 2. Automatisch opdrachten verbeteren
 3. Interactief lesmateriaal ontwikkelen
 4. Flipped learning
 5. Microlearning
 6. Differentieren en personaliseren
 7. Webquests maken

Bekijk eens het voorbeeld over “Kikkers” waarin alle vraagsoorten gedemonstreerd worden. Of deze pagina, waarbij twee voorwerpen en een locatie worden getoond met de opdracht een verhaal daarbij te schrijven.

Starten met Bookwidgets

Ga naar “Mijn Account”. Klik hierna op Widgets, en vervolgens op “maak een nieuwe widget. Nu wordt je geconfronteerd met een grote keuze aan verschillende templates. Kies er een die past bij de les die je wilt maken. Per gekozen template is het proces anders, maar de basis de hetzelfde. Aan de linkerzijde staan een aantal tabbladen waar verschillende opties achter zitten. Als deze naar genoegen zijn aangepast, kan er op “bekijk” geklikt worden. Hier zit men een preview van wat er gemaakt is. Als dit naar wens is druk je op delen, hierna krijg je een link die je kan delen met je leerlingen.

Praktische tips

Er is niet alleen een uitgebreide Nederlandstalige online handleiding, boordevol informatie, maar ook een blog met inspiratie en tips.

Bookwidgets is beschikbaar in het Engels en Nederlands, werkt op alle platforms en integreert met veelgebruikte systemen als Smartschool, Moodle, Google Classroom en Canvas.

Bijzonderheden

 • Bookwidgets is een platform vol gereedschappen waaraan leerkrachten zelf inhoud kunnen geven.
 • Met Bookwidgets maak je toetsen en opdrachten voor leerlingen. Het tool is simpel in het gebruik en uitgebreid in functies. Veel opdrachten kunnen automatisch nagekeken worden nadat de toets is ingevuld en verzonden. Wanneer de toets ingeleverd is, ziet de docent gemakkelijk waar leerlingen het goed deden, en waar zij moeite mee hadden.
 • Deze tool is makkelijk te integreren met Google Classroom.
 • Let op mobiele devices en eigendom.

Reviews door leraren

(gefaciliteerd door Schoolinfo)

Lieke Schrijer, CSE, 16 april 2018

Ontzettend veel mogelijkheden in Bookwidgets. Komen voortdurend nieuwe opties bij en is niet duur. Ook gemakkelijk te ontwerpen en in te zetten op elk device.
Klein nadeel: leerling prestaties volgen per klas is niet zo gemakkelijk als in sommige andere programma’s. En verschillende widgets mooi overzichtelijk inbouwen kan wel, maar zou wat mij betreft wat gemakkelijker moeten kunnen. Al met al wel mooi programma, voor de prijs zeker een aanrader, gezien de vele mogelijkheden die het biedt.

Plus:

 • Veel mogelijkheden
 • Eenvoudig in gebruik
 • Goedkoop

Min:

 • Klassenoverzicht
 • Widgets overzichtelijk presenteren

                         

Sylvia van Halteren-Blokhuis, Waldheim-mavo, 6 maart 2018

Na een korte cursus met Bookwidgets aan de gang gegaan. Er zijn heel veel verschillende manieren waarop je deze tool kan inzetten. De kosten zijn 50 euro per jaar voor een docent account.

Plus:

 • Het is overzichtelijk.
 • Het is makkelijk te maken.
 • Het is goedkoop.

Min:

 • Tot nu toe geen.
Laatst bewerkt door op 14 februari 2021