BigBlueButton

BigBlueButton

BigBlueButton biedt mogelijkheden voor videoconferencing, chatten en het delen van je scherm. Het is opensource en moet worden ingericht voor het gebruikt kan worden. Is dat eenmaal gebeurd, dan is het simpel in het gebruik, bijvoorbeeld om online les te geven.

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

Om gebruik te maken van BigBlueButton klik je rechtsboven op de knop “Log in”, hier kan je inloggen met je Google, Office 365 of Twitter account. Als je bent ingelogd krijg je voor je begint een kamer te zien. Groot in beeld staat een link, met deze link kun je de les/vergadering delen met anderen. Druk simpelweg op Start, en de les begint. Je hebt een grote hoeveelheid tools ter beschikking die je kan gebruiken om les te geven, zoals bijvoorbeeld de whiteboard functie. Hier kun je tekenen en typen wat je wilt. Je kunt ook zelf een PDF file of PowerPoint uploaden om te laten zien aan je leerlingen.

 Praktische tips

  • Voor een handige tutorial kijk dit filmpje.
  • Je kan met meerdere personen tegelijk aan een whiteboard werken.

Privacy

Dit is een opensource-product. Je kunt dus geen directe afspraken maken met deze partij. Maak afspraken met de partij die dit product host.

Laatst bewerkt door op 15 mei 2020
direct naar deze tool →