Anchor.fm

Anchor.fm

Met Anchor kan je zelf podcasts opnemen, editen en hosten. Het is een bedrijf van Spotify. Anchor kan ook helpen met de distributie naar andere platforms zoals Google/Apple Podcasts.

Sector

Licentievorm

Authenticatie

Locatie verwerker

Locatie data

MBO Gratis Usernaam Derde land (lev) Derde land (data)
Individueel
Instelling

Wat kun je ermee?

  • Presenteren (audio)

Met anchor.fm kan je leerlingen snel een podcast laten maken over een onderwerp. Deze podcast kan ook worden gehost op anchor zelf, waardoor je als docent niet met allerlei grote inleverbestanden zit. Een nadeel is dat je met een gratis account slechts een podcast tegelijk kan hosten.

Hoe werkt het?

Je creert een account en verifieert je email. Vervolgens kan je op de landing page ‘let’s do it’ aanklikken om bij het podcast segment te komen. Hier kan je vrij simpel gelijk beginnen met direct opnemen vanaf je telefoon bijvoorbeeld. Zodra je dit doet komen verschillende audiosegmenten binnen aan de linkerkant van de interface. Hier kan je ook besloten om zelf bepaalde muziekbestanden, audiobestanden of spotify liedjes in te voegen. Aan de rechterkant zie je ‘Your Episode’ en hier kan je de laatste aanpassingen doen voor het opslaan, en vervolgens wat laatste informatie van je podcast invullen. Daarna wordt de podcast gedistribueerd naar Spotify en andere platformen.

Waar is een handleiding te vinden?

Bijzonderheden

Anchor.fm is wel erg makkelijk in het gebruik, maar beperkt in het feit dat je slechts 1 podcast per keer online kan hebben staan. Het is vooral handig als je snel en gemakkelijk een distributie naar o.a. Spotify wilt hebben.

Privacy & Cookies

Klik hier voor de link naar het privacy beleid van Anchor.fm.
Anchor.fm heeft haar privacy beleid op 01/03/2022 geschreven.
Voor vragen over privacy mail naar dit adres: privacy@anchor.fm

Laatst bewerkt door op 21 September 2022
direct naar deze tool →