Test Correct

Test Correct

Deze tool is gemaakt als DLWO voor het voortgezet onderwijs. Je kan hiermee toetsen afnemen, alleen gebeurd het nakijken op een andere manier. Test correct is gebouwd op het idee dat feedback het belangrijkst is binnen het leerproces, waardoor je samen met de leerlingen de toetsen nakijkt. Dit gebeurd anoniem door de leerlingen, waarbij meerdere leerlingen ook dezelfde toets van iemand anders nakijkt. Is er een verschil in de beoordeling, dan wordt de docent erbij geroepen door het pakket om dit te onderzoeken. Een toets kan je maken door gebruik te maken van de vragen van Test Correct zelf en vragen die door jou en je collega’s is gemaakt.

Voorbeelden van het gebruik van deze tool

Door gebruik te maken van deze tool, ga je anders om met het nakijken van toetsen. Hierdoor gebruik je het bijvoorbeeld door de toets af te nemen het ene lesmoment, om vervolgens het volgende lesmoment te gebruiken voor het nakijken van de toets.

Praktische tips

Test Correct gebruikt een andere manier van nakijken, probeer daarom de vragen die je stelt en je lesopzet daarop aan te passen en goed na te denken over het nakijkmodel dat de leerlingen gaan gebruiken.

Laatst bewerkt door op 24 mei 2020
direct naar deze tool →