Quiziz

Quiziz

Quizizz is een online tool waarmee je quizzes kunt spelen met de klas, zowel live in het klaslokaal als asynchroon als ‘huiswerk’. Je kunt zelf een quiz maken of er een zoeken in de bibliotheek. In Quizizz is het ook mogelijk een les te maken: een afwisseling van dia’s met tekst of multimedia en interactieve onderdelen, zoals quizvragen.

Sector

Licentievorm

Authenticatie

Locatie verwerker

Locatie data

PO Gratis Social Derde land(verw) Derde land(data)
VO Instelling Microsoft
MBO Google
Apple

Wat kun je ermee?

  • Voorkennis activeren
  • Valideren

Start je les met een quiz. Wat hebben studenten nog onthouden van de vorige les? Of wat weten ze van een nieuw onderwerp? Aan het eind van de les kun je een quiz afnemen om te toetsen of ze de lesstof hebben begrepen. Tevens is Quizizz goed te gebruiken bij flipping the classroom. Laat studenten voor de les een instructievideo bekijken. Na de video maken ze de quiz. Als docent weet je nu aan het begin van de les al met welke voorkennis de studenten je les binnenkomen.

Hoe werkt het?

Maak een account aan op https://quizizz.com/. Gebruik de zoekbalk boven aan het scherm om in de bibliotheek naar bestaande quizzen te zoeken. Klik links op de paarse knop ‘create’ om een les of quiz te maken. Kies voor een quiz als je wil dat studenten op hun eigen moment/tempo de quiz moeten doorlopen. Je kiest nu per vraag een vraagsoort (meerkeuze, selectievakje, poll, fill-in-the-blancs of open vraag) of zoekt naar een bestaande vraag uit de bibliotheek. Vul nu de vraag in, eventuele antwoordopties. Geef ook aan welk antwoord het juiste is. Per vraag kun je aangeven hoe lang studenten hierover mogen doen. Ben je klaar? Klik op publiceren. Je kunt nu de quiz in de les gebruiken of als ‘huiswerk’ delen met studenten. (Let op: de pagina is met een vertaalmachine vertaald naar het Nederlands. Dit levert soms vreemde woorden/zinnen op.)

Waar is een handleiding te vinden?

Bijzonderheden

Gaat nog uit van privcy shield. Licentievorm onduidelijk.

Privacy & Cookies

Klik hier voor de link naar het privacy/security/cookie beleid van Quiziz.
Quiziz heeft haar privacy beleid op 10/03/2020 geschreven.
Voor vragen en contact gegevens: privacy@quizizz.com
Quizziz inc., 3110 Main St. Buildign C, Santa Monica CA 90405

Laatst bewerkt door op 27 Januari 2022
direct naar deze tool →