Prowise ProConnect

Prowise ProConnect

Met ProConnect maak je interactie tussen je touchscreen/digibord en de apparaten van je leerlingen mogelijk. Je kunt zowel samenwerkingsopdrachten als competities doen. Ook kun je als leerkracht het scherm delen met de leerlingen en hen vragen te reageren. Dat kan via hun tablet, chromebook of computer door er dingen bij te schrijven of te typen, of bijvoorbeeld iets te omcirkelen of te markeren. De leerlingen sturen hun scherm weer terug, zodat je op het digibord hun antwoorden kunt zien.

Voorbeelden van het gebruik

Eén van de mogelijkheden met Proconnect is een competitie spelen met het spel Apen slingeren (zie afbeelding). Leerlingen maken hierbij op hun tablet of computer plus of min sommen tot 10 of 20 (kun je zelf instellen). Het doel is om als eerste jouw aapje boven te krijgen.

Andere opties van competie spelen zijn:
– Math race: sommen (+ – x 🙂 van positieve en negatieve getallen tot 20/ 50/ 100/ 250
– Muizenrace: tafelsommen van de tafels 1 t/m 10 (1 enkele tafel of meerdere door elkaar)
– Sapce race: tafel,- deel- en/of vleksommen van de tafels 1 t/m 10

Naast competitiespellen heb je ook samenwerkingsmogelijkheden.
In Mindmap/ Woordspin maak je met elkaar een mindmap over een onderwerp. Leerlingen vullen hun woorden in via de app op hun tablet of via de browser. Deze komen op het scherm en de leerkracht kan deze woorden in de mindmap slepen.
In de Woordenwolk worden woorden van de leerlingen meteen in het scherm geplaatst. Hoe vaker woorden genoemd worden, hoe groter ze in de Woordenwolk worden.

Praktische tip

Op tablets kun je de app ProConnect downloaden. Leerlingen loggen in met hun naam en de code die op het digibord verschijnt als de leerkracht Proconnect start. De code bestaat uit 8 cijfers en is voor jonge kinderen best lastig. Even rondlopen en helpen met de cijfers intypen kan de boel versnellen.

Bijzonderheden

Proconnect is een tool binnen Prowise Presenter. Met een gratis acoount kun je maximaal 5 lessen opslaan.

Prowise heeft verschillende filmpjes gemaakt om de mogelijkheden van ProConnect te laten zien:

Laatst bewerkt door op 2 april 2020
direct naar deze tool →