Geogebra

Geogebra

Geogebra is een gratis wiskunde of natuurkunde tool waarin allerlei applets/werkbladen staan die je vrij kunt gebruiken en die je ook zelf kunt maken.

Sector

Licentievorm

Authenticatie

Locatie verwerker

Locatie data

VO Gratis Usernaam In de EER (verw) In de EER (data)
MBO Individueel Social
Instelling Apple
Google

Wat kun je ermee?

  • Voorkennis activeren
  • Leren
  • Presenteren 
  • Valideren

Als docent gebruik je de applets in Geogebra om wiskundige/natuurkundige principes te laten zien en interactief te maken. Je kunt de applets op de site zelf gebruiken, maar je kunt ze ook embedden of downloaden. Daarnaast kun je studenten ook zelf een eigen applet laten bouwen, zonder dat ze daarvoor een account nodig hebben. Met een eigen (gratis) account kun je je eigen applets opslaan, je favorieten bewaren en makkelijker applets terugvinden. Je kunt een applet inzetten om studenten te laten ervaren hoe bijvoorbeeld een bepaalde formule werkt. Je kunt ook een applet gebruiken om iets te demonstreren in je les. Dat kan bijvoorbeeld ook door de applet in PowerPoint te embedden.

Hoe werkt het?

Als je de Geogebra site opent kun je kiezen om naar de grafische rekenmachine te gaan of naar klassenmateriaal. In dat laatste gedeelte zitten allerlei categorieen zoals statistiek, algebra of meetkunde. In die categorie vind je dat de applets die je kunt gebruiken. Als je zelf een applet wilt maken is het handig om een account aan te maken, zodat je het kunt opslaan. Je begint dan bij voorkeur bij de grafische rekenmachine. Daarna ligt het eraan wat je wilt doen. Je gaat bijvoorbeeld een functie plotten en daarna wordt die gegenereerd. Wil je meer weten over alle functies in de tool, kijk dan in de handleiding die op site bij Didactisch materiaal te vinden is. Hiervoor moet je wel ingelogd zijn.

Waar is een handleiding te vinden?

Als je bent ingelogd in Geogebra kun je onder het kopje Didactisch materiaal zogenaamde initiatiehandleidingen vinden. Zie hier.

Privacy & Cookies

Klik hier voor de link naar het privacy beleid van Geogebra.
Geogebra deelt geen data met derden.
Geogebra heeft haar privacy beleid op 01/09/2020 geschreven.
Voor vragen over privacy mail naar dit adres: office@geogebra.org

Laatst bewerkt door op 27 Januari 2022
direct naar deze tool →