FlipGrid

FlipGrid

Het concept van Flipgrid is eenvoudig: een afgesloten ruimte, waar deelnemers een video kunnen plaatsen van maximaal 5 minuten. Deze video maken ze zelf, met hun smartphone, precies zoals ze gewend zijn van verschillende andere apps. Andere deelnemers kunnen via een videobericht reageren op eerdere videoberichten.

Sector

Licentievorm

Authenticatie

Locatie verwerker

Locatie data

MBO Gratis Microsoft Derde land (verw) Derde land
Instelling

Wat kun je ermee?

  • Voorkennis activeren
  • Reflecteren
  • Presenteren

In de besloten groep kan een stelling of vraag gesteld worden, en zo krijgt iedereen de kans om hierop te reageren. Iedereen heeft ook de kans om de video’s terug te kijken. Door het opnemen van de video’s zo eenvoudig mogelijk te maken kun je er snel mee aan de slag. Op deze manier kunnen studenten zaken aan elkaar presenteren, op elkaar reageren of dingen met elkaar delen.

Hoe werkt het?

Je begint bij het maken van een Grid. Je kunt een Grid beschouwen als je online klaslokaal. Je kunt zoveel Grids maken als je wilt. Je kunt een optie kiezen waarbij studenten moeten inloggen met hun Office 365 school/werk account. Op deze manier is de Grid beveiligd en kunnen er geen anderen bij, wat een veilig idee is. In ieder Grid kun je vervolgens Topics aanmaken. Ieder Topic kan hangen aan een onderwerp, les, een thema of wat dan ook. Wanneer je een Grid hebt gemaakt krijg je een Flipcode en met deze code kunnen je studenten het Grid vinden in de gratis Flipgrid app voor iOS of Android. Ieder Topic kun je als docent verrijken met een instructie tekst, bijlagen zoals PowerPoint, Sway, PDF, eigen instructievideo’s en meer. Ook kun je ervoor kiezen om de video’s ‘goed te keuren’ als docent voordat ze worden getoond in het Topic, hiermee voorkom je ongewenste video’s in je Grid.

Waar is een handleiding te vinden?

Bijzonderheden

Flipgrid is dochterbedrijf van Microsoft. Je hoeft alleen in te loggen om een discussie aan te maken, reageren kan met een join-code. Omdat studenten zichzelf of elkaar (kunnen) filmen is de privacy-impact groot.

Privacy & Cookies

Klik hier voor de link naar het privacy beleid van Flipgrid.
Klik hier voor de link naar het cookie beleid van Flipgrid.
Klik hier voor de link naar het security beleid van Flipgrid.
Flipgrid heeft haar privacy beleid op 5-8-2020 geschreven. Zij delen geen privacy gegevens met derden.
Voor vragen over privacy mail naar dit adres: support@Flipgrid.com

Laatst bewerkt door op 12 December 2021
direct naar deze tool →